Hopp til innhold

Krever 13 års fengsel for drapet på kona

– Dette er handlinger til en person som har drept sin ektefelle – og som vet det, sa aktor, statsadvokat Unni Sandøy da hun prosederte i Sør-Trøndelag tingrett i ettermiddag.

Nilofer

28. september i fjor var Nilofer Naseri på en elektronikkbutikk for å kjøpe en tv. Bare timer senere ble hun drept.

Foto: Overvåkningskamera

Aktor viser til at tiltalte (28) ikke tilkalte hjelp, og at han hadde drapstruet kona Nilofer Naseri (27) flere ganger.

Normalstraff for et forsettlig drap er rundt 12 år. I skjerpende retning viser aktor til at det var et brutalt drap: At Naseri har hatt dødsangst, store smerter og at det var et lite barn til stede i leiligheten.

Barnet var også til stede da faren ble arrestert av væpnet politi, og det er far som har drept mor. Alt dette er skjerpende omstendigheter, sa aktor.

Hun mener tiltalte får et års fratrekk fordi han tilstod drapet, selv om han ikke har vært i stand til å beskrive i detalj.

Utvilsomt at ektemannen knivstakk

Tiltalte har sagt seg skyldig i forsettlig drap på Naseri.

I retten sa han at han husker å ha klemt rundt halsen hennes og holdt henne over munnen. Så mistet han «kontrollen» og kan ikke si hvordan hun fikk knivstikkene.

Aktor Sandøy sa i sin prosedyre at kniven som ble brukt ikke ble brakt dit av tiltalte, men ble funnet på stedet. Videre sier aktor at det er utvilsomt den tiltalte som har stukket avdøde flere ganger med kniven.

Statsadvokat Unni Sandøy

Aktor Unni Sandøy ber om 13 års fengsel for ektemannen til Nilofer Naseri etter drapet på henne 28. september i fjor.

Foto: Joar Elgåen / NRK

Undersøkte ikke om hun var i live

I rettssaken torsdag, forklarte politibetjent Irene Teigen Nordskag at Naseri var redd da hun oppsøkte politiet samme dag som hun ble drept.

Les alt om Melhus-drapet her.

Etter drapet dro tiltalte hjem til sin egen leilighet i nabohuset og skiftet klær, før han dro tilbake til huset, trolig for å hente mobiltelefonen sin og kniven.

Han sjekket ikke om Naseri var i live.

Han ringte heller ikke etter hjelp med én gang. Mobildata tyder på at drapet skjedde mellom klokken 19.39 og 20.08. Først like før klokken 20.50 ringte tiltalte til avdødes bror og ba ham sende ambulanse.

«Jeg lager helvete i livet ditt»

28-åringen er også tiltalt for drapstrusler, men dette har han hele tiden nektet for.

Ifølge flere vitner, også utenfor familien, fortalte Naseri at han truet med å drepe henne om hun skilte seg fra ham. I et dagboknotat skrev Naseri at tiltalte sa følgende:

«Jeg lager helvete i livet ditt» og «drepe deg».

Det finnes ikke drapstrusler i tekstmeldingene fra tiltalte til avdøde, viser politiets undersøkelser.

Men selv om det ikke finnes tekniske bevis, må retten legge vekt på vitneavhør, som også er bevis.

– Derfor bør tiltalte også dømmes for drapstrusler, sa aktor Sandøy.

Normalstraff for et forsettelig drap er i dag rundt 12 år. I skjerpende retning viser aktor til at det var et brutalt drap, at Naseri har hatt dødsangst, store smerter og at det var et lite barn til stede i leiligheten.

– Barnet var også til stede da faren ble arrestert av væpnet politi, og det er far som har drept mor. Alt dette er skjerpende omstendigheter, sa aktor.

Hun mener tiltalte får et års fratrekk fordi han tilstod drapet, selv om han ikke har vært i stand til å beskrive det i detalj.

Forsvarer: – 10-12 år er nok

Øyvind Bergøy Pedersen

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen.

Foto: Monica Rikoll / NRK

Forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen ber retten frifinne tiltalte for drapstrusler mot avdøde.

– Når det gjelder aktors påstand om 13 års fengsel mener forsvarer det er for streng straff- og antyder mellom 10 og 12 år.

Bistandsadvokat Sigrun Dybvad har tidligere opplyst at hun vil kreve 50 tusen kroner over standard i oppreisningserstatning for avdødes sønn, det vil si 250 tusen kroner. I tillegg 200 000 kroner til hver av forelderene til Nilofer Naseri.