NRK Meny
Normal

– Han var en annen person når han kom hjem fra Afghanistan

Familien til drepte Nilofer Naseri (27) i Melhus, mener tiltalte var lite villig til å integrere seg i Norge og sier han ville ha full kontroll over sin kone.

Kvinne drept i Melhus

Nilofer Naseri ble drept hjemme i sin egen leilighet 28. september 2015. Ektemannen har tilstått å ha drept henne og erkjent straffskyld for forholdet.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Tiltalte er av motsatt oppfatning.

– Det var familien hennes som bestemte alt, har han forklart i retten.

To av brødrene til drepte Nilofer Naseri, vitnet i retten i dag.

– Nå må du ringe ambulanse

Der forklarte de at ekteskapet startet bra. Men etterhvert ble det mye krangel mellom ektefellene. Tiltalte kontaktet ofte kona på jobb mange ganger om dagen via SMS for å høre hvor hun var og hvem hun satt sammen med.

– Vi forsøkte å forklare ham at i Norge tar man ikke mobilen mens man jobber, sa en av brødrene til Nilofer i sin forklaring onsdag.

Det var han som ble oppringt av tiltalte like etter drapet 28.september i fjor.

– Nå må du ringe ambulanse, sa tiltalte. Svogeren spurte hvorfor.

– Fordi jeg har slått henne, svarte tiltalte før han la på, uten å fortelle hvor Nilofer var.

Broren tenkte at de hadde kranglet igjen og at Nilofer var skadet. Broren sier svogeren ikke virket stresset og snakket helt normalt.

Sammen med to andre brødre dro broren til huset i Melhus. Etter å ha brutt seg inn via verandøra fant de Nilofer i gangen. Broren forsøkte hjerte- og lungeredning, men uten hell.

Han mener hun hadde dødd før de kom.

Forandret seg etter reiser til Afghanistan

En annen av brødrene til Nilofer, fortalte om en svoger som ikke trivdes i Norge og som ikke ville integrere seg. Han måtte ha hjelp til en del praktisk, fordi han behersket dårlig norsk.

– Han tenkte bare på penger, så på sønnen sin som en vare på samme måte som han så på kona. Han ville eie dem, sa broren i retten.

På spørsmål om når det ble slik svarte svogeren:

– Turene til Afghanistan.

Tiltalte var på ferie hos sin familie både i 2014 og 2015. I fjor ville ha ta med seg sønnen dit. Han ville også ha med kona.

– Vi ville ikke at Nilofer skulle reise. Vi var redd hun kunne bli drept der og at tiltalte ville forsvinne med sønnen, sa en av brødrene fra vitneboksen.

De to brødrene hadde ulike meninger om tiltalte drapstruet Nilofer i forkant av drapet. Den ene visste ikke om noe slikt, mens den andre sa at Nilofer fortalte ham om truende SMS-er.

Politiet har ikke funnet spor av slike meldinger på avdødes mobiltelefon.

Saken oppdateres

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.