Hopp til innhold

Krangler om 80-millionersregning etter storbrannen i Flatanger

NAMDAL TINGRETT (NRK): Fire forsikringsselskaper krever stor erstatning fra Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk (NTE) etter brannen i Flatanger i 2014, den største i landet siden andre verdenskrig.

Brann Flatanger

Flammene gjorde ødeleggelser for minst 150 millioner kroner i Flatanger. Hele Sørneset ble rammet og 64 bygninger gikk tapt.

Foto: Ove Magne Ribsskog

Brannen startet etter gnister fra ledningsnettet sent på kvelden 27. januar 2014. Den spredte seg svært raskt, i sterk vind i løpet av natta.

Flammene gjorde ødeleggelser for minst 150 millioner kroner i Flatanger. Hele Sørneset ble rammet og 64 bygninger gikk tapt. I dag er Hasvåg og Småværet gjenreist, men det har kostet.

Derfor har de fire forsikringsselskapene Sparebank 1, If, Eika forsikring og Tryg NTE nå et regresskrav på 80 millioner kroner mot NTE.

NTEs Trygve Kvernland (t.h.) og advokatene Anette Fjeld og Christian Hauge i Namdal tingrett

Advokatene Anette Fjeld (f.v.) og Christian Hauge sammen med administrerende direktør i NTE Nett AS, Trygve Kvernland, på rettssakens første dag i Namdal tingrett.

Foto: Kjartan Trana / NRK

NTE er uenig

Politiet mente NTE ikke kunne klandres for brannen, men de fire forsikringsselskapene tar likevel saken til retten, og sier til NRK at de mener det er viktig å føre saken for retten fordi det er snakk om store verdier, og fordi man mener at årsaken til brannen er klar.

NTE går ikke med på å betale det forsikringsselskapene krever. Admininstrerende direktør i NTE Nett AS, Trygve Kvernland, vil nå ha fakta på bordet:

– For oss er det veldig viktig at vi kan bidra til at alle fakta blir lagt på bordet i retten. Vår rolle nå fremover blir å sørge for at saken blir belyst så godt og grundig som over hodet mulig, sa Kvernland til NRK i forkant av rettssaken.

Det er satt av 21 dager til rettsaken i Namdal Tingrett.