Kolstad håndball

Oppsummert

Kolstad håndball er en håndballklubb som har sitt opphav på Kolstad i Trondheim. Herrelaget har i lengre tid vært Trondheims fremste klubb, og rykket opp i eliteserien i 2015.

• Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld.

Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen.

Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål.

Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd.

Det var like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd.

Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet.

Kolstad må ta seg til cupspillet for at Norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen.

Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille.

Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper.

KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.