Kokt kveite
Kveite ( 180 g kveitefilèt eller 250 g kveitekoteletter pr pers)
Vann
2 ss eddik
1 laurbærblad
5 hel pepper
Litt salt
Kok opp vannet og la det trekke lett før du legger kveitebitene i. Skal du koke flere biter; la de ha jevn størrelse. Kok lett i 7-8 minutter før du tar av kjelen i 5-6 minutter og tar opp de saftige fiskestykkene.
Stekt kveite
Kveite ( Samme mengde som kokt)
Olje
Smør
Salt
Pepper
Brun fisken på skinnsiden i olje. Stek godt og snu den. Brun lett på kjøttsiden før du legger skinnsiden ned igjen. Legg i en god klatt med smør. Krydre med salt og pepper.
Sandefjordsmør
3-4 personer
2 dl fløte
200 g smør
gressløk/persille
salt
pepper
Kok opp fløte. Pisk inn smøret og tilsett krydderet.