Bjørndalen & Co klare for rulleskifest

Alle de store navnene er med når norgesmesterskapet i skiskyting starter på fredag.

Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen er blant skiskytterne som er påmeldt til helgens NM.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– På herresiden finner vi blant annet Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen og brødrene Johannes og Tarjei Bø. Fra damesiden kommer hele landslaget, så dette er noen av de største stjernene innenfor sporten, sier Torbjørn Wekre, leder for hovedkomiteen NM rulleskiskyting.

Steinkjer skiklubb er i helga vert for NM i skiskyting, men snø i september er det dårlig med. Derfor arrangeres det på rulleski.

– Det er påmeldt ca. 320 løpere til sammen med juniorklassen og seniorklassen, og blant dem er et utvalg kjente utøvere, sier Wekre.

Han sier arrangementet har høy status.

Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen er en av dem som skal prøve seg i NM-løypa.

Foto: Ã…serud, Lise / NTB scanpix

– Norges Skiskytterforbund legger vekt på at de beste stiller. Samtidig er det en unik mulighet for løpere fra Trøndelag til å vise seg fram, sier komitelederen.

Stor dugnad

– Vi er 150–160 stykker som skal bidra for å få gjennomført dette. Det å arrangere et NM er en ganske krevende øvelse. Bare på standplass trenger vi 40 mennesker, så det er mye som kreves, sier Wekre.

Han forteller at utøverne skal konkurrere på et helt nytt stadion.

– Det er første gang vi arranger noe på det nye rulleskianlegget, så det har aldri vært i bruk før i konkurransesammenheng. Vi har brukt to år på å ferdigstille banen, noe som gjør at vi kan tilby ei fem kilometer lang løype.

Publikumsvennlig

– Folk kan stå rett bak løperne på standplass, der utøverne skyter på blink. Der har de utsikt til skytebanen, startplass, målgang og samtidig til store deler av løypene skiskytterne skal gå i.

Deltakerne får ikke lov til å stille med egne rulleski fra start. De får heller utlevert utstyr fra Steinkjer skiklubb.

– For å gjøre det mest mulig likt for alle, så deler vi ut utstyr. Slik unngår vi at løperne med de beste rulleskiene har en fordel.