Kjøpte barnehagen for fem kroner – nå blir den klubbhus

– For oss er det en drøm, sier lederen for Kattem IL Fotball, som torsdag overtar Hammersborg barnehage fra Trondheim kommune.

Barnehagen som Kattem IL har kjøpt fra Trondheim kommune

NY EIER: Trondheim kommune ville kvitte seg med dette barnehagebygget. Nå får det en overlykkelig ny eier.

Foto: Kattem IL

Det hele startet med at kommunen skulle flytte barnehagen på Sverresborg over til en ny bygning. Hva skulle de gjøre med modulbygget som hadde huset barnehagen i vel sju år?

– Kommunen la ut barnehagen for salg på nettet, uten noen oppgitt pris. Vi var de eneste som la inn bud – på fem kroner, sier daglig leder Rune Sørli i Kattem IL Fotball.

– Jeg lå på ei solseng i «Syden» da jeg fikk telefonen om at vi fikk den, ler han.

Rune Sørli leder for Kattem IL Fotball

Rune Sørli leder for Kattem IL Fotball.

Foto: Privat

– Fantastisk mulighet

I morgen overtar klubben bygget formelt.

Kommunen har krevd at klubben nå flytter bygningen fra Sverresborg og til den nye plasseringen, som er ved Kattems hjemmebane på Åsheim, innen 1. november.

– Vi jobber nå på spreng med å få alle godkjenninger i orden fra kommunen. Vi tror at vi får til det, forteller Sørli.

Folk i fotballklubben gleder seg stort.

– For oss er det en drøm og en fantastisk mulighet. Folk har i lang tid etterlyst et klubbhus, et samlingspunkt for folk. I dag har vi et klubblokale i en kjeller i et borettslag fem minutter unna hjemmebanen vår. Men nå får vi et ordentlig klubbhus!

Flytter i deler

Fotballklubben betaler for oppsetting av en ny ringmur til bygningen på Kattem, og har leid inn et firma til å gjøre selve flyttejobben. Barnehagen skal skrus fra hverandre og flyttes modul for modul.

Hele bygget er på vel 450 kvadratmeter. Siden det har vært i bruk som barnehage, er det selvfølgelig utstyrt med fasiliteter som toaletter og kjøkken.

– Når bygget kommer på plass skal vi gjøre en del innvendige endringer på dugnad. Vi skal blant annet bygge nye garderober og innrede et forsamlingslokale som kan leies ut til sosiale lag, forklarer Sørli.

God deal

Kostnader til ny ringmur, flytting og endringer i innredningen til tross: Klubbhuset blir en svært god økonomisk løsning for klubben.

– Vi fikk prosjektert et klubbhus for noen år siden, og prislappen lå på en plass mellom åtte og ni millioner kroner. Det hadde vi ikke økonomi til da, og heller ikke nå. At vi får til denne løsningen i stedet er utrolig bra, mener Sørli.

Klubbhuset må altså være flyttet innen 1. november. Håpet og målet er å ha det ferdig ominnredet og klart til bruk før vårsesongen 2017.

– Fotballklubben ser for seg å tilby kontorplass til også andre idrettsgrener innenfor Kattem IL, som håndball, basket, svømming og klatring, avslutter Sørli.