NRK Meny
Normal

– Midtstopperne til Glimt kan vente seg helvete

Alexander Sørloth ser ut til å få tillit fra start mot Bodø/Glimt på fredag. Han lover at midtstopperne til Glimt får det hett rundt ørene.

Sorloth

Alexander Sørloth har allerede scoret mål for RBK på Lerkendal. Det gjorde han i 7–2 seieren mot Crusaders i Europa League-kvaliken i fjor sommer.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Det går mot ilddåp for Sørloth jr i Eliteserien. Starter han mot Glimt på fredag vil det bli hans første seriekamp fra start.,

Alexander er sønn av mannen som på tidlig 90-tallet gikk under betegnelsen «verdens beste møtende spiss», Gøran Sørloth.

Alexander Sørloth og pappa Gøran.

Alexander Sørloth er sønn til Gøran Sørloth, som fikk med seg 236 offisielle kamper og 120 mål for RBK.

Foto: Rune Karlsen

– Jeg har følt litt på forventningen rundt etternavnet mitt. Det har vært sånn siden jeg var 15–16 år, men nå tenker jeg ikke så mye på det, sier Alexander Sørloth.

LES: Bruttern vil fortsette som RBK-trener i 2015
LES: Rosenborg på vei mot egen identitet

Drillet som midtspiss

Han ble drillet som midtspiss under torsdagens formasjonsøkt, som er den siste treningen før kampen mot Bodø/Glimt på fredag.

Dermed ser det ut til at Sørloth blir foretrukket som midtspiss i Alexander Søderlunds skadefravær.

– Jeg synes det er veldig spennende og jeg har ventet på denne muligheten lenge, sier Sørloth.

Sørloth ble tatt opp i RBKs A-stall i fjor, men har slitt med flere skader. Sommeren har han brukt godt og nå føler han seg klar til å debutere fra start.

– I starten var jeg litt læregutt. Nå føler jeg at jeg er blitt mer stabilt god, og fått vist meg frem mer, sier Sørloth.

LES: Sørloth trener med RBK etter jul

Lyst på mål

Unge Sørloth har studert det nordnorske laget – og funnet svakheter.

– De er gode på kontringer, men de er ikke så gode bakover. De er sårbare for innlegg fra sidene, sier Sørloth.

Før han utdyper:

– Midtstopperne deres kan vente seg helvete. Jeg kommer til å være i 16-meteren å plage dem. Jeg har veldig lyst på en scoring, sier 18-åringen.

LES: RBK-kjøp måtte sove i bilen

Hentet 2-metersmann

Før overgangsvinduet stengte hentet Rosenborg den slovakiske «monstermasten» Tomas Malec. 1,99 høye Malec ser likevel ut til å være bak Sørloth i spisskøen.

– Jeg tror jeg får muligheten ut ifra hvordan det har gått på trening. Føler at jeg har vært hakket hvassere på trening og i 2.-divisjonskampene. I tillegg har jeg vært i klubben lenger, noe som gjør at det kanskje er lettere å sette meg inn på laget, sier Sørloth.

Alexander gjør som pappa Gøran og trener på A-laget til RBK.