NRK Meny
Normal

Kalvefrikadeller

 

Kalvefrikadeller
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

500 gr kvernet kalvekjøtt
1,5 dl melk
Salt og pepper 1 ts
Finhakket løk 2ss
Potetmel 1ss
Ingefær 1/3 ts

Formes til eggeformede frikadeller og stekes i panne med smør

Kremet blomkålstuing
Del blomkål i små biter og stek i ei panne, tilsett fløte som kokes i lag i panna.
Smak til med salt og pepper, jevn med maizenna.

Glacerte gulrot
Kutt i strimler og kok lett. Sil av vannet og tilsett litt smør og sukker og glacer.

Peppersaus.
Innkokt mørk kalvekraft, tilsett litt fløte og smak til.

 

Video fra Trøndelag

Midtnytt
det er julebordtid, og av alle ting du må passe på er tennene. Ikke bare med tanker på sukker og syre og sånn, men det kan skje uhell skal vi tro tannlegene!
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.