NRK Meny
Normal

Påskesnadder

 

Påskesnadder med kjøttdeig
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

0,5 kg kjøttdeig eller farse
Urter (timian, rosmarin, gressløk eller andre urter)
Salt
Pepper
4 rå poteter skåret i skiver
100 g gulrot i strimler
100 g purreløk i strimler
100 g rotselleri eller kålrot i strimler
100 g rødløk i båter
Litt olivenolje

Denne oppskrifta gir 4 porsjoner/pakker.

Bland krydderet og urtene i kjøttdeigen/farsen. Finn fram aluminiumsfolie. Brett den dobbelt og lag fire ark i A4 størrelse. Ha litt olje midt på folien. Legg på skivet potet og grønnsaker. Avslutt med kjøttdeigen/farsen, og ha gjerne litt mer olje over. Pakk folien godt sammen.

Pakkene legges i glørne på bålet til de er ferdige (ca. 30 minutter). Kjøttdeigen/farsen kan forstekes hjemme hvis ønskelig.

Ta gjerne med litt salat og dressing i sekken. Det smaker godt sammen med påskesnadderet.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25