Julaften på 3300 moh

Julaften ble feiret på 3300 moh med biff, ris, kantarellsaus, rødvin og en ørliten skvett tobby.

 i Andesfjella
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Vi pakket ned utstyret fra Camp Penitentes ( 2600 m). Sendte forskningsutstyret og det andre utstyret til Confluensia ( 3300 m) som var neste camp. Kjøpte 4 kg biff og 1 flaske rødvin som skulle være årets julemat.

Brukte 4 timer opp til Confluensia. Alle merket høyden. Pusten gikk fortere, og den minste anstrengelse tok krefter. Gikk derfor rolig oppover og drakk mye hele turen. Passer på å drikke 5 liter vann per dag for å holde væskebalansen.

Merket at det presset en del i hodet. Forferdelig mye sand her oppe og mye vind. Vinden er opp i 20 m\s. Et russisk telt ble tatt av vinden. Det er varmt her, og temperaturen ligger på rundt 20 grader på dagtid og minus om natten.

Julesanger og julegaver

Satte opp det store forskningsteltet og soveteltet vårt. Feiret julaften med biff, ris, kantarellsaus, rødvin og en ørliten skvett tobby fra Svorkmo-karene. Gaute er forkjølet og tilbrakte julaften i soveposen i teltet. Det var god stemning og vi feiret julaften med julegaver, kake og tradisjonelle julesanger. Det ble en minnerik aften!

De fleste merket etter hvert hodepine. Jeg tok en paracet før jeg la meg tidlig i soveposen, noe som hjalp på dagen etter. Det var også skikkelig feiring av julaften hos de andre som befant seg på samme camp som oss. De feiret vilt med raketter og det meste. Noe som endte i hull i storteltet vårt…

24.12/Kristian David Smogeli (fortalt til Kristina Ryan)