Camp Nido de Condores

Ekspedisjonen har nå kommet til Camp Nido de Condores på drøyt ca 5500 meter over havet. Formen er stort sett bra...

Akklimatiseringstur
Foto: Ekspedisjon Høydemedisin

Ekspedisjonsmedlemmene er nå i Camp Nido de Condores på drøyt ca 5500 meter over havet. Gikk opp dit i går fra Camp Canada, som ligger 500 meter lavere. Selv om høydeforskjellen isolert sett bare er på 500 meter er det en tøff tur fordi ekspedisjonen nå er kommet så høyt. Selv med rolig gange er pulsen fort på 150 eller mer. Turen tok to og en halv time og formålet var å bære opp nødvendig utstyr til resten av oppholdet.

I dag skal medlemmene av ekspedisjonen enda høyere opp for akklimatisering. De skal opp på nesten 6 000 meters høyde.

Hodepine

Formen er stort sett bra. Noen har hodepine men dette er helt vanlig i slike høyder. Klatringen til nye høyder gjør at man gjerne sover litt dårligere den første natten i ny høyde, men dette går også ganske greit.

Været er avgjørende de neste dagene. Planen er at ekspedisjonen skal gjøre det endelige toppstøtet til 6962 moh på søndag. De siste par dagene har det snødd litt men værmeldingen ser bra ut for de neste dagene. Dersom alt går etter planen, skal turens bokstavelige høydepunkt nås på en sju timers tur

04.01/Kristian David Smogeli (fortalt til Erik Skarrud)

Video fra Trøndelag

Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes
Trøndere har alltid satt pris på en god kopp kaffe, men for 20 år siden ble vi introdusert for en ny smaksopplevelse - siden da har det dromedar kaffebar blitt en stor og sentral del av Trondhjems kaffekultur .
En kulokk av Grieg stod på programmet da musikere fra Luftforsvarets musikkorps opptrådte for et helt nytt publikum på Skatval i dag.