NRK Meny
Normal

Jeg var der!

Trøndelag har opplevd mange store kongelige begivenheter. Send oss dine bilder fra møter med de kongelige.

Kong Haakon og dronning Mauds kroning i Trondheim i 1906. Bildet er tatt i Stiftsgården.
Foto: Arkiv / Scanpix

22. juni  er det 100 år siden kong Haakon VII og dronning Maud ble kronet i Nidaorosdomen.
Den 19. juni 2006 legger kongefamilien ut på en reise i kong Haakon, dronning Maud og kronprins Olavs fotspor. Reisen går med tog til Åndalsnes og deretter med kongeskipet "Norge" til Kristiansund og Austråt 20. juni og til Trondheim 21. juni.

Jubileet markeres over to dager med en rekke arrangementer der det også er mulig for folk flest å delta: Program for Kroningsjubileet

Har du bilder?

Få gjenlevende i Norge husker 1906. Men de kongelige har vært på en rekke reiser til Trøndelag de siste hundre årene. Kong Olav ble signet i Trondheim i 1958 og reiste deretter rundt også i Trøndelag på signingsferd sammen med prinsesse Astrid.

Kong Harald og dronning Sonja ble signet i Nidarosdomen i 1991, og de har vært i Trøndelag på offisielle og uoffisielle oppdrag en rekke ganger.

Svært mange trøndere har møtt de kongelige, enten som tilskuere på et arrangement eller i direkte kontakt. Da har du sikkert bilder fra begivenheten.

NRK Trøndelag skal i forbindelse med kroningsjubileet legge ut flere fotoalbum på våre nettsider, og noen av bildene blir også vist på MidtNytt.

Send oss dine bilder fra møter med de kongelige, enten som e-post til NRK Trøndelag

eller i konvolutt til
Tor Berre, NRK Trøndelag, 7005 Trondheim.

Papirbilder blir selvsagt returnert.