NRK Meny
Normal

Kritisk til politiets henleggelse

Politiet har ikke tid til å etterforske Helsenor, som er anmeldt for ulovlig bruk av overtid ved sykehjem i Trondheim. Ordfører Rita Ottervik er kritisk til henleggelsen av saken.

Sykehjem, eldreomsorg, pleiere
Foto: LAUNETTE Florian / PHOTOPQR/LA PROVENCE

Oslo-politiet ønsker ikke å forfølge saken om ulovlig overtid innen omsorgssektoren på grunn av manglende kapasitet.

Uenig i henleggelsen

Rita Ottervik

Ordfører Rita Ottervik er kritisk til politiets henleggelse av Helsenor.

Foto: Morten Andersen / NRK

Det er Trondheim kommune som anmeldte saken tidligere i år, og kommunen hevet også kontrakten med Helsenor på grunn av brudd på arbeidsmiljøloven.

Nå vurderer kommunen å klage på politiets henleggelse.

Ordfører i Trondheim, Rita Ottervik, er sterkt uenig i henleggelsen.

- Vi vil få en sak fra rådmannen, og vi skal vurdere å anke saken. Årsaken er at vi føler at dette ikke er en god behandling av anmeldelsen. Politiet har jo ikke vurdert realitetene i saken, sier Ottervik.

- Det er jo alvorlige brudd på arbeidsmiljøloven som er beskrevet i anmeldelsen. Vi som kommune er jo også anmeldt for lignende forhold, sier Trondheims-ordføreren.

Rita Ottervik mener det er spesielt at politiet ikke finner det så viktig samfunnsmessig, at de ikke går igjennom om det er straffbare forhold i denne saken.

Har innrømmet lovbrudd

Det var Fagforbundet som i februar i år først uttrykte bekymring for vikarens arbeidsforhold i det private bemanningsselskapet, Helsenor.

I følge Fagforbundet skal en vikar ha jobbet 400 timer på en måned.

Ledelsen i Helsenor har tidligere innrømmet at vikarer har jobbet for mye, ofte fordi det har vært umulig å skaffe andre i akutte situasjoner. For eksempel når faste kommuneansatte blir syke eller har syke barn.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
det er julebordtid, og av alle ting du må passe på er tennene. Ikke bare med tanker på sukker og syre og sånn, men det kan skje uhell skal vi tro tannlegene!
Fra 1. januar får du nyheter klokka 18:55, 20:55 og 22:55.