Kaptein: - Har aldri opplevd så høy sjø

Hurtigruteskipet MS Lofoten var på vei nordover, men måtte snu på grunn av kraftig vind og høy sjø i går kveld.

Hurtigruteskipet MS Lofoten

VÆRFAST I TRONDHEIM: MS Lofoten ligger til kai i Trondheim og venter på bedre vær før de kan dra videre nordover.

Foto: Kjartan Ovesen

– Det var ekstremt i natt, sier kaptein Eivind Lande. Han har jobbet på MS Lofoten i til sammen ti år og vært kaptein i tre.

– Vi har opplevd dårlig vær tidligere, men det er første gang jeg har snudd på Folda. Det var kraftig vind, høy sjø og bølger opp mot 10 meters høyde, anslår kapteinen.

Kaptein på MS Lofoten

EKSTREMT VÆR: Kaptein på MS Lofoten, Eivind Lande, har aldri opplevd å måtte snu på Folda på grunn av dårlig vær før.

Foto: Kjartan Ovesen

I går kveld måtte hurtigruten snu på Folda utenfor Flatanger i Nord-Trøndelag. I dag tidlig la de til kai i Trondheim og blir liggende til været har blitt bedre. Det er 90 passasjerer ombord.

– Noen passasjerer ble sjøsyke i går, men de aller fleste er forberedt på at dette kan skje. Vi må uansett sette sikkerheten til passasjerene og mannskapet først.

Laster kart, vennligst vent...

MÅTTE SNU: Det var opp mot 10 meter høye bølger på Folda i går kveld.

Går videre rundt midnatt

MS Lofoten kansellerer nå alle havner fra Trondheim til Tromsø og regner med å være i rute fra Tromsø i morgen. Rune Thomas Ege, kommunikasjonssjef i Hurtigruten, anslår at MS Lofoten går videre nordover rundt midnatt.

– Gjestene som skal av på noen av havnene mellom Trondheim og Tromsø finner vi andre løsninger for. Nå ligger vi i Trondheim sånn at været får roet seg og mannskapet får velfortjent hvile, sier han.

Her finner du mer info om ruteendringer

Mange innstillinger i vinter

I desember og januar har det vært mye uvær og hurtigruten har blitt innstilt flere ganger. I jula ble MS Trollfjord liggende til kai i Trondheim i flere dager.