NRK Meny
Normal

Hurtigruten innstilt på grunn av uvær

MS Trollfjord skulle opprinnelig seilt til Bergen i formiddag, men blir nå liggende ved Trondheim havn til 1. juledag. – Veldig kjedelig, sier kommunikasjonssjef.

Hurtigruta Trollfjord søker havn i Trondheim og blir liggende til 1. juledag på grunn av dårlige værutsikter på sjøen.

Det ble ikke helt den starten på jula som passasjerene på MS Trollfjord hadde ønsket seg. Hurtigruteskipet skulle etter planen seilt til Bergen i formiddag, men på grunn av ekstremværet på Vestlandet blir skipet liggende i Trondheim.

– Det er ganske grov sjø og varsel om enda mer vind og grov sjø på Vestlandet, og spesielt rundt Statt. Så da har vi bestemt oss for å ligge i ro, sier kaptein Brynjar Ulvøy.

500 passasjerer som etter planen skulle om bord i Bergen kommer nå i stedet med fly og går ombord i skipet i Trondheim fredag.

Må kjøre i stedet

Thomas Sjue er en av passasjerene som skulle ta hurtigruten sammen med familien ned til Bergen. Nå blir de nødt til å kjøre.

– Det er sånt som skjer, og det er jo ikke hurtigrutens feil at det blir orkan. Vi er heldige og har bil, så vi hiver oss i den og kjører. Men vi må sikkert ha en overnatting i Oslo.

Dere tør ikke kjøre langs kysten?

– Nei, ikke denne gangen. Vi har to små i bilen også, så vi må prøve å dele opp turen, sier Sjue.

– Veldig kjedelig

Kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Rune Thomas Ege, synes det er synd at været setter en stopper for turen sørover.

Rune Thomas Ege

- Sikkerheten går foran alt annet, og vi tar ingen sjanser, sier kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Rune Thomas Ege

Foto: Hurtigruten

Det skjer på et veldig kjedelig tidspunkt. Noen skal hjem til jul, andre har planlagt å tilbringe julen om bord hos oss. Men akkurat været er det lite vi kan gjøre noe med - det vet vi veldig godt etter å ha seilt langs kysten i snart 125 år, sier Ege.

Han forteller at Hurtigruten nå gjør alt de kan for å hjelpe de som er berørt.

– Nå jobber vi på spreng med å få gitt beskjed og informasjon til gjestene våre, og hjelpe så godt vi kan på de måtene vi kan.

Innstilt avgang også lille julaften

Det dårlige været fører også til at MS Kong Harald har innstilt sin avgang fra Trondheim til Bergen fredag. Foreløpig plan er at skipet skal seile nordover igjen fra Trondheim i henhold til vanlig ruteplan 2. juledag.