Hopp til innhold

Sigmund (62) takker helsevesenet etter hjerteinfarkt: – Vi hører så ofte folk klage

Sigmund Kveli fikk et alvorlig hjerteinfarkt i fjor høst. Nå takker han sykehuspersonalet på sitt eget humoristiske vis.

Sigmund Kveli på sykehus

OPERERT: Sigmund Kveli ble hjerteoperert ved St. Olavs hospital i oktober. Legene måtte skifte tre blodårer inn til hjertet på 62-åringen.

Foto: Privat

Sigmund Kveli var sammen med kompisene Arnt Egil Rånes og Harald Morten Bremseth i full gang med humorturneen rundt om i Trøndelag i oktober, da smertene i brystet kom for fullt.

– Jeg kjente at smertene ble sterkere for hver gang jeg rørte meg. Smertene var der fra tidlig i fjor høst. Da jeg var på løpetur, måtte jeg bruke ekstra lang tid på å komme meg igjen, sier 62-åringen.

– I starten var det bare av og til, men så ble det stadig oftere. Det ble bare verre og verre. Heldigvis bestilte jeg en legetime etter å ha spilt fire forestillinger.

Sigmund Kveli

Sigmund Kveli, Arnt Egil Rånes, Annamaria Forsmark og Harald Morten Bremseth under innspilling av sketsjer på Sykehuset Namsos.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Skiftet tre blodårer

Da legene fikk undersøkt humoristen, konstaterte de hjerteinfarkt. Dermed gikk turen til St. Olavs hospital i Trondheim.

I oktober ble han operert, og tre blodårer fra leggen ble satt inn ved hjertet.

– Heldigvis bor jeg bare ti minutter unna sykehuset her i Namsos. Da de fikk undersøkt meg, gikk alt veldig fort. Blodårene var tettere enn de først trodde, og måtte skiftes. Heldigvis gikk operasjonen bra, og nå er formen stigende, sier han.

Les også Are og Odin takker for seg – siste sending i desember

Are Sende Osen og Klaus "Odin Jensenius" Sonstad.

Latter og humor er levebrødet til trioen som i flere år har turnert med sine show.

Nå skal de fortsette turneen de måtte utsette i høst. Men først vil de takke sykehusene og de ansatte i hele Trøndelag på sin egen måte. Nemlig med humor.

– Jeg er så fornøyd med behandlingen jeg har fått hele veien. Vi hører så ofte folk klage på helsevesenet, men det gjør ikke jeg. Jeg klapper for dem alle sammen, sier Sigmund Kveli.

Sigmund Kveli og Annamaria Forsmark.

Sigmund Kveli fikk med seg sykehusdirektør Annamaria Forsmark på humorinnslaget som de sykehusansatte i Trøndelag skal få kose seg med framover.

Foto: Espen Sandmo / NRK

Les også Helseministeren ber sykehusene kutte ned på vikarer

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol

Humorvideo på nettet

Først ønsket de å gjennomføre et sceneshow for de sykehusansatte, men det ble vanskelig å få til. Derfor spiller de inn noen nye sketsjer som de sykehusansatte får se på nett.

– Og så har vi vært så heldige å få med sykehusdirektøren i Nord-Trøndelag i en av sketsjene. Så får vi bare håpe de synes det er noe å le av, sier Kveli.

Annamaria Forsmark er veldig fornøyd med tilbakemeldingen fra Kveli etter behandlingen han har fått. Hun var ikke vanskelig å be da de spurte om hun ville bidra i en av sketsjene.

– Nei, det var bare artig. Og ganske enkelt. Jeg spiller en lege, og det er jo nettopp lege jeg er. Så det var bare artig. Men jeg tror ikke på noen skuespillerkarriere etter dette. Jeg passer nok bedre som sykehusdirektør, ler hun.

Sigmund Kveli på sykehus

62-åringen opplevde at formen ble stadig dårligere utover høsten, og det endte til slutt med hjerteoperasjon i Trondheim.

Foto: Privat

Nå er Sigmund Kveli i full gang med opptreningen etter hjerteoperasjonen i høst.

– Det eneste jeg har å klage på er at fysioterapeuten min her på sykehuset i Namsos kjører meg så hardt at jeg er støl i rumpa, ler Kveli.

Les også Skrev revynummer til datteren

Martine Hattestad Kveli og Sigmund Kveli