Hopp til innhold

Skrev revynummer til datteren

I revynummeret «Stretch Up» tøyser Martine Hattestad Kveli fra Namsos om sin egen adopsjon. Teksten er det pappa, Sigmund Kveli som har skrevet.

Martine Hattestad Kveli og Sigmund Kveli

Martine Hattestad Kveli og far Sigmund Kveli trives begge to i rampelyset.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK

– Jeg og Martine har lenge snakket om å gjøre noe sammen på scenen. Og i vår så laget vi forestillingen «Livstegn» sammen med Arne Egil Rånes og Knut Høihjelle, sier Sigmund Kveli.

En del av denne forestillingen var innslaget «Stretch Up», som er en variant av stand-up, og som fremføres av datteren Martine Hattestad Kveli.

Som far, så datter

– Martine er jo egentlig danser, men jeg sa til henne at jeg kunne tenke meg å gjøre noe litt annerledes. Derfor skrev jeg denne monologen til henne.

Hvordan var det å lese monologen første gangen?

– Det var litt rart, men mest morsomt. Det er veldig artig at han har skrevet en tekst som er tilpasset meg, sier Martine.

Teksten spinner rundt hvordan det er å være adoptert, hva hun skulle likt å si til sin biologiske far. Og ikke minst, hva som er fordelene med å ha nettopp henne som datter.

– Er det en slags hyllest til Martine?

– Hehe, ja det er jo det. Samtidig er det noe med at Martine er veldig glad i å være på scenen, og det er jo jeg og. Så det er på en måte noe hun har arvet fra meg, og som jeg kjenner meg i gjen i hos henne. Særlig dette med «show mej!», det har jo jeg holdt på med siden jeg var tenåring jeg også, sier Sigmund.

Ikke alle blir sett

Martine Hattestad Kveli

Sååå glad ble Martine da hun fikk fri-prisen i revy-NM.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK

Han forteller at noe av det han ville få frem er hvordan unge i dag ofte blir sett og liker å bli sett, men at ikke alle barn i verden får muligheten til å bli sett.

– Også synes jeg det fint om jeg kan være en representant. Mange synes det er vanskelig å snakke om at de er adoptert, men for meg er det ikke noe problem. I tillegg er det mange som ikke helt tør å spørre, og det synes jeg er dumt. Det er bedre å spørre, enn å gå å lure, legger Martine til.

Vant fri-prisen

I finalen på revyfestivalen fikk juryen lov å dele ut en fri-pris. Denne gikk til Martine Hattestad Kveli.

– Det er veldig stort, det er veldig, veldig stort, sier en tydelig rørt og glad Martine med prisen i handa.

Far Sigmund Kveli står stolt ved siden av.

– Dette er noe av det beste jeg kunne opplevd. Dette er mye bedre enn om jeg selv skulle fått en pris, sier han.