NRK Meny
Normal

Hjembyen hyllet Ida Jenshus

Ida Jenshus var overveldet etter tribute-konserten i hjembyen Steinkjer i helga. Der kunne hun også røpe at hun satser utenlands til høsten.

Frida Natland

Frida Natland, kjent fra The Voice, fremførte Ida Jenshus' The Way Back Home, solid backet av tribute-bandet Kent Skjeflo, Greg Curda, Helge Nyhus og Bjørn Arne Toldnes.

Foto: Sigrun Hofstad / NRK

I forbindelse med festivalen Det store kaffeslabberaset i Steinkjer ville arrangørene gjøre stas på byens store datter, den tre ganger Spellemanvinnende Ida Jenshus. 11 lokale artister, fra amatører til profesjonelle, tolket hver sin Jenshus-låt - til stor jubel fra både publikum og hedersgjesten selv.

Ida Jenshus

Ida Jenshus synes det var stas med tribute-konsert i hjembyen.

Foto: Sigrun Hofstad / NRK

Sivert Ericson

Steinkjers egen Sivert Ericson rørte Ida Jenshus med sin trønderske variant av Little Blue.

Foto: Sigrun Hofstad / NRK
– Dette er en av de mest spesielle opplevelsene jeg har hatt. Musikk er jo mitt språk, så å få oppleve dette i min egen hjemby er stort, sa Jenshus til NRK etter konserten.

LES: Rørt Jenshus fikk kulturpris

– Stolt av de gamle låtene

De ulike tolkningene fra scenen spente fra blues til rap, og flere hadde oversatt de engelske tekstene til kav inntrøndersk. Jenshus trakk frem blant andre Sivert Ericson, som hadde oversatt Little Blue fra debutplata Color of the Sun.

– Jeg fikk en bekreftelse på at Little Blue fortsatt er en av mine beste låter. Jeg skrev den jo da jeg bodde i Steinkjer, så det var spesielt å høre teksten på trøndersk.

Flesteparten av låtene som ble fremført lørdag kveld spiller ikke Jenshus selv live lenger.

– Noen av dem skrev jeg da jeg var 15-16 år og jeg har jo utviklet meg musikalsk. Men det er fantastisk at de lever sitt eget liv, og alle har behandlet låtene mine med respekt, sa hun.

Imponert over tolkningene

Den feirede artisten ble også imponert over New York-baserte Kjersti Kvelis tolkning av Sylvia fra fjorårets EP Let it Go, hvor Kveli i tillegg til å synge spilte det harpeliknende instrumentet psalter.

Kjersti Kveli

Kjersti Kveli, kjent fra gruppa Ljom, leverte en sterk versjon av Sylvia.

Foto: Sigrun Hofstad / NRK

Tora Dahle Aagård

Tora Dahle Aagård rocket opp stemningen med sin tolkning.

Foto: Sigrun Hofstad / NRK
– Sylvia ble virkelig tolket og levert. Hun hadde forstått teksten, sa Jenshus.

En annen av artistene var The Voice-deltaker Frida Natland, som fremførte The Way Back Home fra andrealbumet No Guarantees.

Satser i utlandet

Ida Jenshus selv starter sin festivalturne på Tahitifestivalen i Kristiansund førstkommende onsdag, og skal turnere over hele Norge i løpet av sommeren.

– Men til høsten skal jeg ut! Jeg skal både spille og drive promotering i utlandet, men kan ikke si mer enn det, sa hun hemmelighetsfullt.

Og mer fikk vi ikke ut av en meget glad 28-åring denne festkvelden i Steinkjer.

Video fra Trøndelag

Se vår "timelapse" av juliværet i Trøndelag
Promo folkemøte fra Kimen på Stjørdal