NRK Meny
Normal

Her kan det bli hoppuke neste vinter

I starten av mars neste år kan det bli arrangert hoppukefest i Granåsen i Trondheim, og i tre andre norske hoppbakker. – Det vil bety veldig mye for norsk hoppsport, sier Erik Andresen som leder organisasjonskomiteen i Granåsen.

Granåsen

Granåsen i Trondheim kan bli arena for ei norsk hoppuke allerede i mars 2017.

Foto: Morten Karlsen / NRK

Erik Andresen, daglig leder Sør-Trøndelag skikrets

Erik Andresen er leder for verdenscuprennene i Granåsen denne uka.

Foto: Anne Heidi Røstad / NRK

Tirsdag og onsdag står Granåsen i sentrum for internasjonal hopp- og kombinertsport når det skal arrangeres verdenscuprenn. Men allerede neste år ser det ut til at det kan bli enda mer oppmerksomhet rundt hoppanlegget i Trondheim hvis planene om ei norsk hoppuke blir vedtatt av det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Et bedre produkt

– Vi håper å kunne avslutte sesongen her i Norge. Det vil være viktig og betyr et bedre produkt for oss arrangører. FIS har også gitt positive signaler. Nå er utfordringen å finne plass i kalenderen, men det tror vi skal gå bra, sier Andresen som er leder for organisasjonskomiteen i forbindelse med verdenscupløpene i Granåsen.

Det var mandag planene om ei norsk hoppuke ble kjent. Det er skiforbundet som nå håper å lage en skikkelig hoppfest som avslutning på sesongen. Rennene er tenkt å gå i Holmenkollen, på Lillehammer, i Granåsen og i Vikersund.

– Vi ønsker å lage en norsk hoppuke som blir avslutningen på sesongen, og skaper et høydepunkt på samme måte som den tysk-østerrikske hoppuka er det på starten av sesongen, forteller sportssjef Clas Brede Bråthen som har store ambisjoner for de kommende årene.

– Vi har ambisjoner om å bli verdens viktigste hoppnasjon. Da er vi nødt til å ha en slik uke, sier han.

FIS er positive

Walter Hofer

Renndirektør Walter Hofer i FIS er positiv til ei norsk hoppuke.

Foto: KAI PFAFFENBACH / Reuters

Renndirektør i FIS, Walter Hofer, er positiv til tanken på en norsk hoppuke.

– Initiativet kommer fra det norske skiforbundet, og vi er selvsagt villig og forberedt på å hjelpe dem, sier han.

I Trondheim tror Erik Andresen på et like godt produkt som den tradisjonelle tysk-østerrikske hoppuka.

– Vi har normalt sett godt med snø i mars, så det skal ikke by på problemer å få til dette. Derfor tror vi tilbudet vil bli godt, og de utenlandske utøverne er også positive, sier Andresen til NRK.

– Et stort løft

Landslagssjef Alexander Stöckl tror et slikt arrangement vil gi norsk hoppsport et stort løft.

– Det hadde vært helt fantastisk. Det å ha en norsk hoppuke vil bety mye. Å ha alle rennene samlet vil gjøre ting lettere med tanke på reiseopplegg, og vi får muligheten til å gjøre noe stort ut av det, sier han og fortsetter:

Også blant utøverne blir forslaget tatt godt imot

– Det høres ut som en vanvittig morsom ide. Da vil det bli enda flere høydepunkter gjennom sesongen, sier Kenneth Gangnes som ble nummer fire under årets tysk-østerrikske hoppuke.

Tirsdag arrangeres det et ekstra verdenscuprenn i kombinert i Granåsen, og på onsdag blir det både kombinert og hopp.

– Vi er klare og alt er ferdig preparert. De siste årene har vi hatt mellom 12.000 og 14.000 tilskuere. Denne gangen håper vi på nærmere 20.000, sier Erik Andresen.