NRK Meny
Normal

Her hopper stortalentet seg inn i publikums hjerter

Sytten år gamle Elias Ishoel har allerede blitt en stjerne i USA. Han tror mye av populariteten skyldes hans evne til å gå «all in» i alle løp.

Elias Ishoel tror mye av grunnen til hans popularitet er hans evne til å gå "all in" i alle løp.

Hopp som dette er grunnen til at Elias Ishoel er blitt en stjerne i USA.

Etter en jubelsesong som proffkjører i USA, er snoscooter-talentet Elias Ishoel nå tilbake på skolebenken på Oppdal videregående skole.

Kontrasten er stor for snekkerlærlingen, som på tross av – eller kanskje på grunn av – sin unge alder allerede er blitt en yndling blant snøscooter-publikummet i USA.

– Jeg er så ung i forhold til alle andre jeg kjører mot. Jeg går all in hver gang jeg kjører, så det er artig å se på, sier 17-åringen til NRK.

Slo tilbake etter skade

Elias Ishoel

Elias Ishoel der han har vært ofte denne sesongen: øverst på pallen.

Foto: Privat

Allerede i november 2014 fikk den da 16 år gamle Ishoel tilbud om å kjøre snoscooter som proff. Årets sesong startet tøft for Ishoel.

– Det begynte bra med en førsteplass den første dagen. Men den andre dagen knakk jeg foten, så da var jeg ute ganske mye av sesongen, sier Ishoel.

I resten av sesongen har han imidlertid slått hardt tilbake. Ti seire på seksten løp i Pro lite-klassen er fasit etter årets sesong.

Konkurrerer fortsatt

Selv om sesongen i USA er over og skolen nå legger beslag på tiden til Ishoel, er han fortsatt ikke helt ferdig med konkurransekjøring denne vinteren.

På fredag blir Ishoel å finne på startstreken i Clash of Nations på Lugnet skistadion i Falun. Arrangøren skriver på sin hjemmeside at banen er kortere enn en vanlig bane, og byr på ekstreme hopp. Det skulle man tro passer Ishoels stil bra.

Video fra Trøndelag

Han har seksten verdensrekorder i skøyteløp og er regjerende verdensmester i tre distanser. For å holde seg i form, trener Arne Kjell Foldvik (83) med unge Falken-skøyteløpere i Trondheim.
Fotballfesten på Ranheim ble avlyst i tolvte time. Frustrerte Brann-supportere raser mot avgjørelsen.
Tellefsen antyder at Liv Ullmann duppet av under den nye Trondheims-filmen. - Det beste i meg kommer herfra, sier Liv Ullmann etter å ha sett filmen på Kosmorama.