NRK Meny
Normal

Her hopper stortalentet seg inn i publikums hjerter

Sytten år gamle Elias Ishoel har allerede blitt en stjerne i USA. Han tror mye av populariteten skyldes hans evne til å gå «all in» i alle løp.

Elias Ishoel tror mye av grunnen til hans popularitet er hans evne til å gå "all in" i alle løp.

Hopp som dette er grunnen til at Elias Ishoel er blitt en stjerne i USA.

Etter en jubelsesong som proffkjører i USA, er snoscooter-talentet Elias Ishoel nå tilbake på skolebenken på Oppdal videregående skole.

Kontrasten er stor for snekkerlærlingen, som på tross av – eller kanskje på grunn av – sin unge alder allerede er blitt en yndling blant snøscooter-publikummet i USA.

– Jeg er så ung i forhold til alle andre jeg kjører mot. Jeg går all in hver gang jeg kjører, så det er artig å se på, sier 17-åringen til NRK.

Slo tilbake etter skade

Elias Ishoel

Elias Ishoel der han har vært ofte denne sesongen: øverst på pallen.

Foto: Privat

Allerede i november 2014 fikk den da 16 år gamle Ishoel tilbud om å kjøre snoscooter som proff. Årets sesong startet tøft for Ishoel.

– Det begynte bra med en førsteplass den første dagen. Men den andre dagen knakk jeg foten, så da var jeg ute ganske mye av sesongen, sier Ishoel.

I resten av sesongen har han imidlertid slått hardt tilbake. Ti seire på seksten løp i Pro lite-klassen er fasit etter årets sesong.

Konkurrerer fortsatt

Selv om sesongen i USA er over og skolen nå legger beslag på tiden til Ishoel, er han fortsatt ikke helt ferdig med konkurransekjøring denne vinteren.

På fredag blir Ishoel å finne på startstreken i Clash of Nations på Lugnet skistadion i Falun. Arrangøren skriver på sin hjemmeside at banen er kortere enn en vanlig bane, og byr på ekstreme hopp. Det skulle man tro passer Ishoels stil bra.