Her blir en ny verdensrekord satt

TRONDHEIM (NRK): 3500 stykker samspilte på kazoo til låten «Dum & Deilig» – og med det ble en helt ny verdensrekord satt.

Barnefestivalen Juba Juba. Rekordforsøk på kazoo-spilling. Med barn og Øystein Dolmen.

Det ble satt en helt egen verdensrekord i festningsparken, med god hjelp fra ivrige barn og foreldre.

Verdensrekorden ble satt under den nye barnefestivalen «Juba Juba» i Festningsparken i Trondheim. Rekordforsøket var avslutningen på festivalen, som en del av hyllestkonserten til Knutsen og Ludvigsen.

Hovedpersonen var rørt etterpå.

Øystein Dolmen

Øystein Dolmen var rørt etter at 3500 stykker samspilte kazoo på låten Dum & Deilig.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK

– Det var vakkert. Aldri har så mange spilt kazoo sammen til akkurat denne låten, forteller Øystein Dolmen, kanskje mest kjent som Knutsen i duoen Knutsen og Ludvigsen, til NRK.

– Har satt vår egen rekord

Utgangspunktet for rekordforsøket var likevel hakket mer ambisiøst. I forkant var nemlig målet å ta den offisielle verdensrekorden. Den ble satt i Argentina i 1972 med 5999 mennesker i fullt kazoo-samspill.

Helt dit kom de derimot ikke, men i ekte «Knutsen og Ludvigsen»-ånd ble rekorden justert – og med nye mål ble det satt verdensrekord likevel.

– Vi telte at 3500 publikummere samspilte på låten «Dum & Deilig», og det er vår helt egne rekord. Aldri før har så mange spilt kazoo sammen på akkurat den låten, sier festivalsjef Merete Moum Lo til NRK.

Dette var ett av flere bilder som ble delt med NRK Trøndelag via Instagram:

Folk trosset regnet

Det er første gang barnefestivalen blir arrangert. De som står bak har tidligere jobbet med Pstereo-piknik som en del av Pstereo-festivalen, og sett at det har vært et marked for barnefestivaler i Trondheim.

Selv om værgudene har vist fra sin våte side, har det flokket til med folk.

– Vi har nådd målene våre med over 3000 besøkende hver dag, og jeg tror ikke vi ville hatt plass til noe særlig med flere folk her. Skal vi vokse til neste år må vi finne på noe lurt kapasitetsmessig, sier festivalsjef Moum Lo.

Dolem er strålende fornøyd med hvordan festivalen ble til slutt.

– Det er rørende at så mange har møtt opp og bidratt til å gjøre dette mulig.

Juba Juba-festival

Barnefestivalen trakk mye folk, til tross for dårlig vær.

Foto: Ole Petter Klepp / NRK