Hopp til innhold

Hyller Knutsen & Ludvigsen på Festningen

Denne helga pågår barnefestivalen «Juba Juba» i Festningsparken i Trondheim, og i dag skal en rekke artister hylle det kjente radarparet Knutsen & Ludvigsen.

Denne helgen pågår "Juba Juba-festivalen" i Trondheim, og i morgen skal det være en hyllestkonsert hvor diverse vokalister framfører sanger av Knutsen & Ludvigsen. En av duoens siste store opptredener var på Øyafestivalen i Oslo i 2006. Nå skal vi se historien om Knutsen & Ludvigsen, og vi sender også deler av Øya-konserten for første gang på tv. Blant musikerne finner vi Sondre Lerche og Bård Ylvisåker, og opptaket viser at Knutsen & Ludvigsen var i storform. Programleder Andreas Diesen.

SE DOKUMENTAR: Se historien om Knutsen & Ludvigsen og en av deres siste store opptredener på Øyafestivalen i 2006.

– I går hadde vi over 3500 publikummere og det er vi veldig fornøyd med siden været var så dårlig. Når det i dag er meldt finere vær håper vi flere tar turen, sier daglig leder for festivalen, Merete Moum Lo til NRK.

Kor på over hundre personer

Flere artister har allerede opptrådt under «Juba Juba-festivalen» som startet på lørdag, blant annet May-Britt Andersen og Rasmus & verdens beste band.

Festivalen setter barn i fokus og har dem i alderen 0–12 som hovedmålgruppe. Dette er første gang at Juba Juba blir arrangert og Trondheim kommune, Sør-Trøndelag fylkeskommune og flere lokale aktører er støttespillere på prosjektet.

Søndag klokka 11.00 fortsetter festivalen og for å virkelig hylle Knutsen & Ludvigsen står fylkeskunstner Truls Lorentzen i front når et digert kor synger parets sanger sammen med en rekke artister.

Disse artistene synger:

  • Kanskje kommer kongen - Singsaker skoles barnekor
  • Matpakkevise - Rasmus
  • Bestefarsvise - Marianna fra Broen
  • Syk - Trond (Tfuzz) fra GODS
  • Korkantate - Svartlamon hardkor
  • Ku i tunnelen - Siri/Kirsti fra Tullkattesnutene
  • Inni en sekk - Prepple fra DumDum Boys
  • Dum & deilig - Øystein Dolmen, Rasmus, og et kor på over hundre personer.

(Artikkelen fortsetter under):

Knutsen og Ludvigsen

Knutsen & Ludvigsen under VG lista topp 20 i 2008.

Foto: NRK

Skal ta verdensrekord i kazoo

Som en avslutning på festivalen skal Øystein Dolmen og publikummerne prøve å sette ny verdensrekord i samspilt kazoo.

– Den forrige verdensrekorden ble satt i Argentina i 1972, Da var det 5999 mennesker som spilte på kazoo. Vi vil klare 6000, eller aller helst 6001, sier Dolmen.

Musiker Rasmus Rohde fra Rasmus og verdens beste band, mener det er mulig å nå målet.

– Hvis alle mødre og fedre som har en gammel kazoo liggende innerst i skapet far 80-tallet, så skal vi klare deg, sier Rohde til NRK.

SE VIDEO (Artikkelen fortsetter under):

I helga får Trondheim en ny festival, Juba Juba-festivalen på Festningen. Men allerede i dag var unger samla for å forberede verdensrekordforsøket.

Øystein «Knutsen» Dolmen øver kazoo med elever fra Singsaker skole i Trondheim før verdensrekordforsøket søndag.

Del dine «Juba»-bilder med oss

Vi i NRK Trøndelag vil gjerne se dine bilder fra festivalen på Festningen. For å dele bilder må du benytte bildetjenesten Instagram og emneknagg (hashtag) #nrktrøndelag.

Du kan også sende oss bilder på e–post via trondelag@nrk.no, kontakte vår tipstelefon på 03030 eller laste opp via dette skjemaet:

(Artikkelen fortsetter under):

Laster innhold, vennligst vent..

Alle bildene som deles samles i vårt enorme bildegalleri øverst til høyre på nettsiden vår. Samtidig godkjenner du at NRK kan publisere bildet i enhver redaksjonell sammenheng på TV og nett og står inne for at de som er avbildet har godkjent bruken. Flere har allerede delt bilder med oss fra lørdagens arrangement, se noen av dem her: