NRK Meny
Normal

Hawaii-tilstander i Levanger

Folket strømmer til den nylagte stranden på Røstad i Levanger.

Strandbilde

Det var god stemning på Røstad i Levanger i helgen.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

I helgen strømmet folk til den nye stranden på Røstad i Levanger. Enhetsleder i Levanger kommune, Øyvind Nybakken er henrykt over antallet som benyttet seg av den nye stranden søndag ettermiddag.

– Det her ble helt fantastisk. Det er sikkert 600-700 stykker her. Nå er det flo og en haug med barn som bader og koser seg, sier Nybakken.

Gikk tom for pølser

Kommunen stilte med grillmat for anledningen, men pølsene forsvant fort for sultne strandløver.

– Vi serverer grillmat med pølser, kebab, salat og is. Det er bare helt fantastisk. Vi gikk tom for pølser, så jeg måtte ned og kjøpe hundre til. Så det ble ganske bra til slutt, sier Nybakken.

Grillfest røstad

Levanger kommune stilte med grillfest for anledningen.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

Misunnelig på Steinkjer

I 2014 fikk Steinkjer seg sydenstrand midt i sentrum. Den ble i fjor sommer prydet med palmer og parasoller av kommunen for å skape ytterligere sydenstemning. Det har Levanger sett seg misunnelige over.

– Steinkjer har fått en flott strand, og vi ble nok litt misunnelige, men det har vært ønske om strand her på Røstad i lang tid. Vi kan si at Steinkjer påvirket slik at vi fikk strand her, sier Nybakken.

Ønsker strandbar

Øyvinds Nybakken

Øyvind Nybakken gledet seg stort over at så mange kom da kommunen inviterte til beachparty på hvit sand på Røstad.

Foto: Magnar Brandseth / NRK

Nybakken tror badetradisjonen har endret seg i befolkningen og at det stilles større krav til forholdene. Det er derfor viktig med godt vedlikehold.

- Det var nok mer bading før enn i dag. Nå settes det litt større krav for til forholdene enn hva det var tidligere tror jeg. Heldigvis har vi fått et godt driftsamarbeid med trønderhallen om renhold, slik at det ser fint ut hver dag, sier Nybakken.

Med suksess skapes nye tanker og ideer. Nå ønsker en del av befolkningen i Levanger strandbar ved den nye stranden.

- Noen har ønsket en strandbar her med et glass hvit i hånden, men så langt kommer vi kanskje ikke, sier Nybakken med et smil.

Strandbilde 2

Folk strømmet til den nye stranden på Røstad.

Foto: Magnar Brandseth / NRK