Hopp til innhold

Her er det palmesus midt i sentrum

Palmer fra Gaza, solsenger, parasoller og kritthvit skjellstrand. I Steinkjer i Nord-Trøndelag trenger ikke innbyggerne å dra til Syden.

badestrand Steinkjer

Palmer fra Midtøsten, parasoller, kritthvit skjellstrand og sol. Alt dette midt i trønderkommunen Steinkjer.

Foto: Tariq Alisubh / NRK

– Her er det palmer, parasoller og strålende vær. Det er blitt utrolig fint, selv om det er litt uvant å ha palmer i det norske lanskapet. Nå gleder jeg meg til sommeren, sier innbygger i Steinkjer, Elly-Synnøve Røtting til NRK.

Sand fra Namdalen

Det var i fjor sommer at innbyggerne i Steinkjer fikk seg ei kritthvit sandstrand midt i sentrum mellom E6 og jernbanen. 200 kubikk med skjellsand ble henta fra Namdalskysten og lagt i et tykt lag utover det som tidligere var et lite tiltalende område.

Nå har bygartner i Steinkjer kommune, Finn Rossing, og hans team fått tilsendt palmer fra Gazastripen for å skape ytterligere sydenstemning i byen. Disse tåler temperaturer helt ned til 17 minusgrader.

– Vi gleder oss til at folk skal ta i bruk området. For oss som har jobbet med prosjektet i lang tid blir det knallartig å få gjort det ferdig, sier Rossing til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet):

Bystranda Steinkjer

Et uvant syn i en ellers vanlig trønderkommune.

Foto: Tariq Alisubh / NRK luftfoto

– Bra for miljøet i Steinkjer

Palmene ankom kommunen torsdag formiddag, og innbyggerne er allerede svært begeistret for hva som skjer med «Bystranda».

– Det ser så flott ut her, det er jo faktisk ei ordentlig strand. Jeg synes det er helt supert at kommunen tar slike grep. Det er veldig bra for miljøet i Steinkjer, sier Kari Anne Kvarving til NRK.

SE VIDEO FRA PLANTINGA:

Nye palmer fra Midtøsten på Bystranda i Steinkjer.

SE VIDEO: Bygartner i Steinkjer, Finn Rossing, er meget fornøyd med stranda de har fått til i sentrum.