Har ladet batteriene

Magnus Moan ble sliten og gikk på en smell tidligere i uka, men føler at batteriene er ladet foran VMs første kombinertkonkurranse.

Magnus Moan
Foto: KERSTIN JOENSSON / AP

Nervene er på plass. Torsdag kommer den første individuelle konkurransen med 10 kilometer fellesstart etterfulgt av to hopp i bakken.

Tirsdag tok Moan seg helt fri. Onsdag var litt av den samme gamle Moan tilbake.

- Jeg fikk meg en liten knekk etter rennene i Klingenthal sist helg. Det var ikke så rart. Jeg har vært på reisefot lenge, og for første gang var jeg langt nede. Men tirsdag fikk jeg en kjempedag, og i dag har batteriene begynt å lades igjen, sa Moen.

Ingen fare

Landslagssjef Kjetil Strandbråten mener Moan er klar for start.

- Vi var forberedt på at Magnus kunne bli sliten, og jeg tror det skyldes at det ble en veldig lang helg med mye venting i bakken i Klingenthal. Turen hit ble også lang. Jeg tror han kommer til å vise seg fram i langrennsløypa torsdag, slik han har gjort tidligere i sesongen, sa Strandbråten.

Dere gambler ikke og sender ham i vei for tidlig?

- Vi har pratet om det er for tidlig eller ikke, og Magnus sier selv at han føler seg klar. Derfor er han med, sa Strandbråten.

Nerver

Moan har i lang tid stresset at verdenscupen er det viktigste denne sesongen.

- VM kom i annen rekke. Men jeg kjenner at jeg har nerver, mye nerver. Det tyder på at jeg har gjort mye rett. Jeg har hatt en kanonsesong og er en av favorittene. Det må jeg leve med. Nøkternt sett er det ikke torsdag at de norske har best mulighet til å markere seg. Det er kanskje den konkurransen vi har minst forventninger til. I utgangspunktet er vi best i individuell Gundersen. På en god dag kan vi ta medalje, mente Strandbråten.

I tillegg til Moan utgjør Petter Tande, Espen Rian og Jan Schmid det norske laget.