Hopp til innhold

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme til VM i Seefeld i 2019

Det ble ikke noe OL for kombinertveteranen Magnus Moan. Nå leter han etter motivasjon til videre satsing.

Magnus Moan

– Jeg er bedre preppa enn noen gang, jeg har bare ikke fått ut det jeg er god for i hoppbakken og det gjenspeiler seg brutalt på resultatlistene. Toppidrett er brutalt. Man ser det med en gang man lander i hoppbakken, sier Magnus Moan.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

På søndag ble det kjent at Magnus Moan overraskende sa fra seg plassen til OL i Sør-Korea, på grunn av misnøye med kombinertledelsen.

Moan har vært mye syk denne sesongen, og ønsket delvis å kjøre sitt eget opplegg før OL i Pyeongchang. Det ønsket fikk han ikke aksept for.

Moan ønsket i fjor mer fellesskap

Kombinertlandslaget har et prosjekt som heter «Vinne sammen», hvor de jobber mot felles mål. Moan bekrefter at prosjektet kom i stand etter ønske blant annet fra han selv.

– Slagordet var å vinne sammen, men du ønsket å trene alene nå?

– Det stemmer, sier Moan, og fortsetter:

– Den positive energien, som jeg vet jeg kan bidra med, mangler. Det var derfor jeg bad om noen ekstra dager for meg selv, deretter ville jeg ha kommet inn i miljøet og bidratt med positiv energi.

Sikter mot VM i Seefeld

Moan påpeker at karrieren ikke er over ennå.

Bjørn Kåre Ingebrigtsen

Landslagstrener i kombinert, Bjørn Kåre Ingebrigtsen, ønsker at Magnus Moan skal satse videre.

Foto: Mette Lykke Kiønig Vollan / NRK

– Vi må gjøre oss ferdig med OL-sesongen først, og så får man se om motivasjon og indre glede er der, og om jeg får kroppen i balanse igjen. Alle slike ting må være på plass og da ser jeg ingen grunn til ikke å fortsette, sier Magnus Moan.

– Jeg skal gjøre alt jeg kan for å komme til VM i Seefeld i 2019, sier han.

Landslagstrener i kombinert, Bjørn Kåre Ingebrigtsen, er tydelig på at han ønsker Moan med videre.

– Vi har ikke klart å få de beste ut av Magnus denne sesongen. Nå håper vi virkelig at han satser videre, sier Ingebrigtsen til NRK.

– Har vært noen spesielle dager

– Jeg trener for fullt nå og er ferdig med antibiotikakuren. Det har vært noen spesielle dager med mye å tenke på. Jeg er ferdig med det nå, sier Moan.

Onsdag setter han seg på flyet til Japan for å møte resten av det norske kombinertlaget. Moan er klar for å gi alt under helgas verdenscuprenn i Hakuba.

– Det er en konkurranse jeg gleder meg til. Jeg har gode minner fra Japan, fra ski-VM i Sapporo i 2007. Så jeg skal virkelige senke skuldrene og bare gi jernet, sier Moan.

Verdenscup ski nordiske grener

Magnus Moan har motivasjon til å gå på en ny sesong.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ingen planer under OL

Etter at han gav fra seg OL-plassen til Magnus Krog har han ikke fått andre oppgaver under de olympiske lekene. Moan har ikke fått noen endelig bekreftelse på om han blir hjemmeværende reserve eller ikke.

– Det skal veldig, veldig mye til før jeg setter meg på flyet og reiser over, men blir det akutt, så stepper jeg selvsagt inn, sier 34-åringen til NRK.