Bluessjef mektig irritert på festivalveteran

Festivalsjef Kjell Inge Brovoll, liker ikke at festivalgeneral Svein Bjørge legger «Trondheim Play» til samme helg som «Blues in Hell».

Blues in Hell - King Pleasure & The Biscuit Boys

Bluesfestivalen i Stjørdal arrangeres for 22. gang på rad den første helga i september. Bildet viser bandet King Pleasure & The Biscuit Boys, som har spilt på et tidligere arrangement.

Foto: Per Ole Hagen

Kjell Inge Brovoll

Kjell Inge Brovoll, festivaldirektør for Blues in Hell, sier han er lite imponert over Bjørge.

Foto: NRK
Svein Bjørge

Svein Bjørge synes det er synd at festivalene krasjer, men sier det var umulig å bytte helg.

Foto: Silje Kolaas / NRK

Dette er det 22. året at «Blues in Hell» arrangeres den første helga i september i Stjørdal. Festivaldirektør Kjell Inge Brovoll er lite imponert over at sjef for blant annet Steinkjerfestivalen, Svein Bjørge, står i bresjen for en stor trønderfestival den samme helga kun noen mil lenger sør.

– Jeg er lite imponert. Dette er en mann som hele tiden fronter at man skal samarbeide, men nå kjemper vi om samme publikum, sier Brovoll til NRK.no.

– Planlagt fra sentralt hold

Festivalsjef for «Trondheim Play», Svein Bjørge, beklager at arrangementet er lagt til samme helg som «Blues in Hell».

Bjørge har tidligere uttalt at han synes det er synd når festivaler krasjer, og at han synes det burde være et bedre samarbeid for å unngå nettopp dette.

– Da jeg fikk vite at vår festival var lagt til samme tidspunkt som bluesfestivalen i Stjørdal, prøvde vi å endre dato, men denne helga var planlagt for lenge siden av Scandic, sier han til NRK.no.

Ringte for å beklage

Avtaler som allerede var gjort førte til at det var umulig å skifte tidspunkt for «Trondheim Play».

– Jeg tok raskt kontakt med lederen for «Blues in Hell» og beklaget. Jeg synes det er synd at vi skal kjempe om publikum, for begge er fine festivaler. Men forhåpentligvis så treffer vi et ulikt publikum, sier han.

«Trondheim Play» er i sjangeren trøndersk pop og rock, mens bluesfestivalen på Hell, som navnet sier, er en ren bluesfestival. På grunn av dette håper Bjørge at de ikke ødelegger for hverandre.

– Jeg ønsker bluesfestivalen alt godt, det er et flott arrangement, sier han.

Lite imponert

Brovoll erkjenner at Bjørge har beklaget, og det synes han er greit, men han er likevel misfornøyd.

– For oss er det et kjempeproblem at arrangementene krasjer. Jeg kjenner folk som gjerne vil ha med seg begge deler. Men heldigvis er forhåndssalget vårt det beste noensinne, så vi skal nok få ei kanonhelg, sier han.

Hittil har «Trondheim Play» solgt 3.500 billetter på forhånd. Et tall Bjørge er godt fornøyd med.

– Vi tror også at en del kommer til å kjøpe på døra, så dette ser bra ut. Alt over 5000 publikummere er fantastisk, sier han.

Coco Montoya på Blues in Hell

Coco Montoya på Blues in Hell i 2011.

Foto: Per Ole Hagen