NRK Meny
Normal

Håper å gjenta cuptriumfen fra 2000

Strindheim fra 3. divisjon tar imot Rosenborg til 1. rundekamp i cupen onsdag kveld. Da håper de å gjenta 1-0-triumfen for 17 år siden. Kampen ser du direkte her fra klokka 18

Strindheim IF tar i mot Rosenborg i Norgescupens første runde i fotball for menn.

Rosenborg spiller mot Strindheim klokka 18.00 onsdag.

Rosenborg har vunnet cupen de to siste årene, og er store favoritter foran møtet med byrivalen. Men Strindheim-kaptein Lars Ramstad tror på en bombe som i 2000.

Går for å vinne

– Ja, vi går jo på banen for å vinne, og slipper de seg ned litt kan vi ta dem, sier han.

Strindheim vil ha mellom 60 og 70 frivillige i arbeid på Myra under kampen i kveld. Et stort arrangement for klubben.

– Vi har jo ikke så mange tilskuere på kampene våre til vanlig, så dette blir annerledes. Men vi skal ta vare på sikkerheten til folk og gi dem en god opplevelse, sier styreleder Christian Haugen i Strindheim.

Uten Bendtner

Rosenborg kommer til kampen uten Nicklas Bendtner, Fredrik Midtsjø og Tore Reginiussen. Samtidig har Kåre Ingebrigtsen tatt med juniorene Erik Botheim, Simen Nordskag og Vegard Erlien i troppen til kveldens kamp. For Nordskag og Erlien kan det gå mot debut på A-laget.

– Det er vurderinger som trenerapparat gjør ut fra kampprogram og total belastning, forklarer sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til NRK.

Også keeper Arild Østbø og Marius Lundemo (ny fra Lillestrøm) kan fort få spilletid mot 3. divisjonslaget.

– Jeg gleder meg. Dette har jeg ventet på ganske lenge, og er noe jeg ser frem til, sier Lundemo til rbk.no.

– Det hadde vært artig å få møte Bendtner, men de har jo mange gode spillere likevel da. Vi skal først og fremst nyte denne kampen og det blir en fin måte å få vise oss fram på, selv om sjansen for å gå videre er minimal, mener Lars Ramstad.

– Vi håper vi skal klare å slå dem og skal gi det lille ekstra som er nødvendig, lover Strindheim-kapteinen.

– Alt kan skje i fotball, det ligger i bunn, men det er vår jobb å sørge for at Strindheim ikke slår oss ut, kontrer Bjørnebye.

Venter folkefest

NRK sender hele kampen med kommentator Johannes Børstad på plass fra 17.55:

– Cupen er alltid folkefest, dette blir et herlig lokalderby mellom tidligere eliteserielag Strindheim og storebror RBK. Store profiler som Jørn Jamtfall og Gøran Sørloth har vært i Strindheim, mens hjemmelagets trener John Pelu har sin fortid i nettopp RBK. Dette blir gøy, sier Børstad.

– Vi tar alltid cupen på alvor, og det er det første vi må sørge for. Det blir folkefest, lokaloppgjør med to lag som kjenner hverandre og har forhold til hverandre, supplerer RBK-leder Bjørnebye.

RBK best i cupen

Selv om Strindheim vant 3. rundekampen i 2000 har Rosenborg vært klart best gjennom tidene i møtene mellom lagene. I 2004 vant RBK 6-1, i 2009 ble det også 6-1, og i 2013 ble det 5–0 til Rosenborg over Strindheim.

LES MER: RBKs cuphistorie