NRK Meny
Normal

Hamrén satser på seier

Erik Hamrén startet karrieren som Rosenborg- trener med seier over Viking for to år siden. Nå håper han å avslutte på samme måte.

Erik Hamrèn

Erik Hamrén er spent på kampen mot Viking i kveld, som blir hans siste for Rosenborg.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / Scanpix

Følg kampen spark for spark her

Kveldens kamp mot Viking blir Erik Hamréns siste som trener for Rosenborg.

– Jeg håper det blir seier. Min første kamp som trener i Rosenborg var mot Viking, og da vant vi 2-0. Så det ville vært artig om jeg også kunne avsluttet med seier mot dem, sier Erik Hamrén til RBK.no.

Rosenborg ligger på andre plass på tabellen, og treneren har tro på laget sitt.

– Vi har kommet godt i gang slik som i fjor. I de siste kampene mot Stabæk og Hønefoss spilte vi bra fotball, sier han.

– Rart å ta farvel

Når kampen er ferdig i kveld må Hamrén ta farvel med laget han har leder gjennom to sesonger.

– Det blir litt rart, jeg har jo vært sammen med disse spillerne hver dag de siste to årene.

Les alt om: Eliteserien

Ifølge RBK.no føler Hamrén han har fått utrettet en god del i løpet av den tiden han har vært i Rosenborg, men innrømmer at det er mye som gjenstår.

– I begynnelsen måtte vi jobbe litt med attitude, men det siste året har vi hatt en bra treningskultur, som har smittet over på kampene. To år er jo egentlig lite for en trener. Det er mye man vil ha gjort, men man må kanskje starte med å få helheten på plass, sier han.

Annerledes hverdag

I 32 år har Hamrén vært på treningsfeltet nesten hver eneste dag. Når han nå tar over jobben som landslagstrener for Sverige på heltid blir det langt færre dager med trening.

– I begynnelsen blir det sikkert bare deilig. Det blir masse reising, jeg skal se masse kamper og møte landslagspillerne. Men kanskje jeg kommer til å savne det daglige treningsarbeidet etter hvert.

I mellomtiden har han planer om å ta opp igjen noen gamle hobbyer.

– Kanskje jeg får tid til noen golfrunder, det har ikke blitt så mye av det i det siste. Men selv om fotball er jobben min, er det også min største hobby, så det blir nok mye fotball fremover, sier han.