Gytkjær ny RBK-spiller

Christian Gytkjær blir Alexander Søderlunds erstatter.

Christian Gytkjær

ERSTATTER SØDERLUND: Christian Gytkjær ble presentert som ny RBK-spiller i dag.

Foto: Kjartan Ovesen / NRK

Dansken kommer fra FK Haugesund og erstatter Alexander Søderlund som nylig gikk til franske St. Etienne. Spissen har skrevet under en treårskontrakt.

– Jeg gleder meg veldig og håper jeg kan glede fansen og skåre mange mål, sa Gytkjær til NRK etter pressekonferansen på Brakka i ettermiddag.

– RBK var et lett valg

Gytkjær mener valget av ny klubb var lett.

Rosenborg er landets største klubb og landets fremste klubb og jeg har visst at RBK har vært interessert i meg lenge og har derfor ventet på dette.

Gytkjær er ikke redd for å overta etter Søderlund og setter samtidig høye krav til seg selv i RBK-trøya.

– Jeg skal skåre så mye som mulig. Jeg vil blir toppskårer og vinne seriegull. Jeg har høye forventninger til meg selv og håper jeg kan gjøre det like godt som Søderlund.

To dansker er blitt til tre i RBK. Gytkjær har snakket med de to andre og fått inntrykk av at RBK er en god klubb å komme til.

– Fansen er fantastisk, så jeg gleder meg, sier Gytkjær

Rosenborgs nye spiller, Christian Gytkjær, har høye ambisjoner for seg selv og laget.

Se hele intervjuet: Rosenborgs nye spiller, Christian Gytkjær, har høye ambisjoner for seg selv og laget.

Glad i å skåre mål

Sportsdirektør Stig Inge Bjørnebye sier RBK har fulgt Gytkjær en stund og at han er en spiller som passer godt inn i Rosenborg.Bjørnebye sier at klubben vurderte mer enn tekniske og taktiske ferdigheter når de skulle finne Søderlunds erstatter.

– Vi har hatt som mål å være i forkant, og vi ønsket å finne en spiller som passer inn i den sterke enheten vi er i ferd med å bygge med tanke på type og personlighet. – Han har de ferdighetene RBK trenger. Dette blir veldig spennende.

– Han er glad til å skåre mål, og har et stort avslutningsreportoar. Nå skal vi skal jobbe med å få ham inn i samhandlingsmønsteret i laget og bli kjent med de andre i RBK, sier Bjørnebye.