Grande vant kampen i Arbeiderpartiet

Arild Grande fra Levanger vant nominasjonskampen i Nord-Trøndelag Arbeiderparti mot Terje Sørvik fra Vikna.

Arild Grande

Arild Grande blir trolig gjenvalgt til Stortinget neste høst.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Grande ble under lørdagens nominasjonsmøte satt på andreplass på Aps liste før neste års stortingsvalg, skriver Trønder-Avisa. Ingvild Kjerkol står på førsteplass. De to første plassene regnes som sikre.

Lang erfaring

Arild Grande har lang erfaring fra Stortinget, og har hatt fast plass siden 2009. Men nå ønsket flere lokallag at viknaværingen Terje Sørvik skulle få den sikre andreplassen på stortingslista.

Nominasjonsmøtet i Snåsa ble preget av en lang debatt, før avstemningen lørdag ettermiddag. Den viste 71-51 i Grandes favør. Terje Sørvik trakk seg deretter fra lista.

Grande har hele tiden hatt et lite forsprang på Sørvik, men det var spenning til siste slutt om hvem som ville få flest stemmer under avstemningen.

– Det er godt at det endelig er over. Det har til tider vært en veldig tøff tone, og det har vært en belastning for alle, tror jeg. Men nå skal vi samle oss, sier Grande til Adresseavisen.

Terje Sørvik

Terje Sørvik nådde ikke fram under nominasjonsmøtet i Nord-Trøndelag Arbeiderparti.

Foto: Nord-Trøndelag fylkeskommune

Dramatisk

Før nominasjonsmøtet var det også dramatisk da tidligere statsråd for Arbeiderpartiet, Bjarne Håkon Hanssen, ble beskyldt for forsøk på å presse Jorid Nordmelan (25) vekk fra en av topp-plassene på stortingslista.

Nordmelan står nå som nummer tre på stortingslistalista etter nominasjonsmøtet, og noen mener hun stod i veien for fylkesråd Terje Sørvik (49).

Ifølge Adresseavisen skal Bjarne Håkon Hanssen ha sagt at Ap-ledelsen oppfattet at Jorid Nordmelan var på «feil lag», og at hun ikke hadde støtte i Arbeiderpartiet sentralt. Om hun ikke trakk seg, ville det kunne påvirke muligheten for verv i partiet senere.

Hovedpersonen i nominasjonsdramaet, Jorid Nordmelan, har ikke ønsket å kommentere saken.