Siste junihelg betyr bryllupsboom

Siste lørdag i juni er en av sommerens virkelige store dager for å gifte seg. På en av Trondheims største frisørsalonger var det elektrisk stemning da åtte bruder med forlovere skulle klargjøres for bryllup samtidig i dag.

Bruder hos frisør i Trondheim

Åtte bruder på en gang i frisørsalong på Nordre i Trondheim i dag.

Foto: Emil Tanem, NRK

– Dette er så viktig. Jeg er stressa, så det er virkelig godt å ikke skulle tenke på dette selv. Jeg hadde aldri fått det til så bra, sier Maja Holmvik.

I dag, siste lørdag i juni, skal hun gifte seg. Det har også sju andre kvinner i frisørsalongen H2 i Trondheim, tenkt å gjøre i dag. Det serveres sjampagne og konfekt. Nå skal de sminkes og håres ordnes. For frisørsalongen i Nordre gate er dette ny rekord i antall bruder i salongen på en gang.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Brud Maja Holmvik og Inghild Ege

Inghild Ege legger siste hånd på verket for Maja Holmvik.

Foto: Emil Tanem

Velger hatteslør

– Det som er mest in, og som vi merker er mest populært er løst hår, gjerne litt oppsatt, og med romantiske krøller. I tillegg er det veldig mange som vil ha hatteslør, ofte med en stor blomst på siden, sier frisør ved H2 Nordre, Hanne Carlsen.

I dag ble brudene pyntet i flere variasjoner. Alle hadde hatt prøvetimer på forhånd. Tone Merete Selnes har stor tillit til frisøren sin.

– Vi har kommet fram til hvordan vi skal gjøre dette i fellesskap, jeg stoler på frisøren min, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Brud Tone Merete Selnes

- Dette føles bra, sier brud Tone Merete Selnes. Om noen timer heter hun Lorentsen.

Foto: Emil Tanem, NRK

– Hvor viktig er denne dagen for deg?

– Veldig viktig. Dette er en stor dag. Vi har allerede vært sammen i mange mange år, og har hatt et flott liv sammen hittil. Dette er på et vis er prikken over i - en, for samlivet vårt videre. Så dette føles veldig bra, sier Selnes.

Klare til å bli giftet

Etter en god stund i salongen, er jentene ferdig pyntet. Sminking i første etasje. Påkledning med kjolene i kjelleretasjen.

– Det føles helt fint. Bedre enn jeg hadde turd å håpe på. Nå er jeg klar til å bli fru Lorentsen etter hvert, sier Selnes, med glimt i øyet.

Også Maja Holmvik, synes tiden i salongen har vært en god start på bryllupsdagen.

– Vi har sett fram til denne dagen i lang tid, så dette blir kanonbra, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Maja Holmvik og ektemannen

Maja Holmvik ble rakst godkjent, og fikk et kyss av brudgommen i det hun kom ut av frisørsalongen.

Foto: Emil Tanem