NRK Meny
Normal

Fullt hus på Pstereo

Motorpsycho sparket i gang festen på marinen, og sørget for at Pstereo-festivalens økonomi allerede er sikret.

Pstereo-festivalen
Foto: Hans H. Bjørstad

Kan hende var det et sjakktrekk av Pstereo-festivalen å få Motorpsycho på scenen allerede klokka 19.

Motorpsycho på Pstereo
Foto: Hans H. Bjørstad

For ellers ganske så trege konsertgjengere var på plass i tusentall på gressmatta ved Nidelva da et av Trøndelags største og mest populære rockeband gikk på scenen.

Da hadde allerede Jaga Jazzist varmet opp tusenvis av publikummere.

- Allerede under Jaga var det flere på plass enn da amerikanske Clutch spilte sent på kvelden i fjor, sier en fornøyd og noe overrasket festivalsjef, Frode Halvorsen.

Økonomien i boks

Motorpsycho på Pstereo
Foto: Hans H. Bjørstad

Dagspass for fredag ble tidlig utsolgt, mens det fortsatt er noen helgepass og dagspass for lørdag igjen.

Allerede tidlig fredag kveld kunne festival-ledelsen konstatere at årets utgave er sikret økonomisk, med sine 6500 solgte billetter.

At sola jaget regnet bort nær sagt samtidig med at første band gikk på, har nok mye med saken å gjøre, tror festivalsjefen.

- Imorges når jeg våknet og så at det regnet sidelengs trodde jeg ikke det skulle komme så mye folk. Men været ble helt utrolig bra og det er en fantastisk stemning her. Både politi og vakter rapporterer om upåklagelig stemning og at folk koser seg, sier Halvorsen.

Høydepunkt i kø

Ingen festival uten kø, men så langt har Pstereo-festivalen styrt unna skandaløse køer som situasjonen var under Åge-konserten på Torget sist helg.

- Alt går fint, men vi skal sette ut flere toalett imorgen, lover Halvorsen.

Pstereo-festivalen på marinen
Foto: Hans H. Bjørstad

Mens mørket faller på og lysene i trærne tennes, bølger rundt 7000 mennesker mellom bong-kø, ølkø, toalettkø og mellom de tre scenene, hvor band som Harrys Gym, Skambankt og Røyksopp altså spiller fredag.

- Jeg gleder meg spesielt til Harrys Gym og Ane Brun, sier svenske Anna Lewin, som nyter utsikten til sceneområdet fra bakketoppen opp mot Nidarosdomen.

- This is the best, mener Elisabeth Reiremo om festivalen som arrangeres for andre år på rad på marinen.

Måtte kjøpe helgepass

Til tross for fullt hus og upåklagelig stemning fra første stund, var det likevel noen festivalgjengere NRK snakket med som var misfornøyd med at de ble nødt til å kjøpe helgepass istedet for kun dagspass til fredag. Årsaken er at dagspassene for fredag ble tidlig utsolgt, mens det fortsatt er igjen helgepass.

- Vi beklager at dette har skjedd med enkelte, men vi må skille mellom helgepass og dagspass for å ha en viss kontroll på hvor mange som kan komme inn begge dagene. Vi har ikke trykket opp så mange dagspass som helgepass. Det er vanskelig å forutsi hva som vil selge mest på forhånd, men dette vil vi evaluere i etterkant, sier Halvorsen.