NRK Meny
Normal

Frykter for påskeferien

Flere frykter at påskeferien kan ryke hvis det blir streik i SAS Braathens. Enkelte valgte å reise hjem allerede i dag.

SAS Braathens
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

- Blir det streik kommer jeg meg ingen vei, sier Eli Melle fra Vadsø. Hun studerer i Steinkjer og skal hjem til påske.

Melle har kjøpt flybillett med SAS Braathens fredag, en billett som kanskje er ubrukelig. Men blir det streik vil hun likevel møte opp på flyplassen.

- Da tropper jeg opp på Værnes og forlanger at SAS Braathens sender meg med Norwegian til Oslo, fra Oslo til Alta og deretter hjem, forteller Melle.  

- For hjem skal du?

 - Ja, jeg har jo betalt for billetten og da forventer jeg at SAS Braathens leverer, sier hun. 

  

Ingen garanti

 

Siv Meisingseth
Foto: Knut Fjeldstad, Fjeldstad, Knut

Men blir det streik blant 1.800 kabinansatte kan ikke informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens garantere studenten fra Steinkjer eller de mange andre som skal reise at de får påskeferien hjemme. 

- Da vil vi tilby refusjon av billetten eller forsøke å sende folk med andre selskaper. Men vi har et problem siden denne streiken kan komme i påska, både vi og våre samarbeidspartnere har veldig fulle fly, sier Meisingseth. 

 

Frustrasjon

Ved skranken til reisebyrået Via Travel på Værnes begynner passasjerene å bli lei av forsinkelser og kanselleringer.  

- Folk er nok mest frustrerte og oppgitte, det er mulig de er forbannet også men det tar de ikke ut på oss, sier Hege Skaufel.

 

Trangt på toget

Det er kun SAS Braathens fly i Norge som blir ramma av streiken, både Widerø og Norvegian flyr som vanlig. Men her er det snart fulle fly og det begynner også å bli trangt på togene.

- Hvis det skulle oppstå et akutt transportbehov for mange blir nok mange tog fylt opp veldig fort, sier informasjonsmedarbeider i NSB, Åge Christoffer Lundeby.