Frykter at hele firmaet har gått opp i røyk

Daglig leder i sveisefirmaet Weld Partner anslår at deres utstyr for opp mot 15 millioner har gått opp i røyk i lørdagens storbrann i Orkanger.

Daglig leder i sveisefirmaet Weld Partner, Sigurd Garberg

– Vi hadde ulike rør for 10–15 millioner kroner der inne som nå brenner opp. Det er ille, skikkelig ille, sier daglig leder i sveisefirmaet Weld Partner, Sigurd Garberg.

Foto: Morten Andersen / NRK

– Dette er ille. Jeg tenker på alle kundene og på alt utstyret. Jeg frykter at dette betyr slutten for firmaet, sier daglig leder i Weld Partner, Sigurd Garberg.

Sveisefirmaet er ett av mange bedrifter som leier lokaler i industribygningen som tok full fyr i Orkanger lørdag ettermiddag.

Politiet fikk meldingen om brannen klokka 14:23 og var på stedet etter kort tid – men da var bygningen allerede i full fyr og det var masse røyk.

Verdier for mange millioner opp i røyk

– Vårt lokale her inne er på rundt 1200 kvadratmeter. Vi hadde ulike rør for 10–15 millioner kroner der inne som nå har brenner opp. Det er ille, skikkelig ille, sier Garberg oppgitt.

Brann i Orkanger

Arbeidsplasser går opp i røyk: – Det er kanskje i overkant av 100 personer som har sine jobber i disse lokalene, sier daglig leder i sveisefirmaet Weld Partner, Sigurd Garberg.

Foto: Morten Andersen / NRK

Han forteller at det ble lagret mye brennbart utstyr i industribygget, blant annet plastbelagte stålrør, propan og diesel. Hele bygningen er anslagsvis 10 000 kvadratmeter stort.

– Arbeidsplasser for over 100 personer

– Denne brannen berører mange mennesker. Det er kanskje i overkant av 100 personer som har sine jobber i disse lokalene, sier Garberg, som ikke vil spekulere i hva som kan ha forårsaket brannen.

Han har ikke noen tro på at brannvesenet får til å redde hans arbeidsplass.

– De får ikke til å slukke dette, ikke en sjans. Men jeg tror ikke hele lokalet brenner ned, kanskje greier brannvesenet å stoppe brannen på midten av bygningen, der er det bare kontorlokaler, sier Garberg.

Innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide, forteller om brannen.

Politiet fikk meldingen om brannen klokka 14:23 og de var på stedet etter kort tid, sier innsatsleder på stedet, Solveig Kristin Eide til NRK.

Laster Twitter-innhold