Frikadeller
Her får du tre ulike varianter av frikadeller. Grunnoppskrifta er den samme, men vi variere smakstilsettinga.
Fricadel Goreng
200 gram kjøttdeig (gjerne fra svinekjøtt, den er feitere)
2 store eller 3 middels store poteter. Kokt og mosa med gaffel, kald.
2 egg
En 1/2 tekopp med finhakka purreløk og selleri
3 ss finhakka løk
2 finhakka hvitløksbåter
3/4 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt
1 ts salt
Hvis ønskelig kan litt sukker tilsettes
Bland potetene, kjøttdeigen og eggeplommene. Tilsett de øvrige ingrediensene. Eggehviten has i til slutt. Stekes i varm olje til de er passe brune.
Oppskrifta er innsendt av Trond Selnes som bor i Nederland.
Frikadeller med smak av Inderøy
Bruk samme grunnoppskrift. Tilsett i tillegg 1 ts Inderøy-karve som er fresa i 1 ss rapsolje.
Frikadeller med chillismak
Bruk samme grunnoppskrift. Tilsett i tillegg 1/2 ts finhakka frisk chilli, 1/2 ts finhakka fersk ingefær og 50 g revet ost (gjerne Jarlsberg).