Hopp til innhold

Frikadeller

 

Frikadeller
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Frikadeller

Her får du tre ulike varianter av frikadeller. Grunnoppskrifta er den samme, men vi variere smakstilsettinga.

Fricadel Goreng

200 gram kjøttdeig (gjerne fra svinekjøtt, den er feitere)
2 store eller 3 middels store poteter. Kokt og mosa med gaffel, kald.
2 egg
En 1/2 tekopp med finhakka purreløk og selleri
3 ss finhakka løk 
2 finhakka hvitløksbåter
3/4 ts pepper
1/2 ts muskatnøtt
1 ts salt
Hvis ønskelig kan litt sukker tilsettes 

Bland potetene, kjøttdeigen og eggeplommene. Tilsett de øvrige ingrediensene. Eggehviten has i til slutt. Stekes i varm olje til de er passe brune.

Oppskrifta er innsendt av Trond Selnes som bor i Nederland.


Frikadeller med smak av Inderøy

Bruk samme grunnoppskrift. Tilsett i tillegg 1 ts Inderøy-karve som er fresa i 1 ss rapsolje.


Frikadeller med chillismak

Bruk samme grunnoppskrift. Tilsett i tillegg 1/2 ts finhakka frisk chilli, 1/2 ts finhakka fersk ingefær og 50 g revet ost (gjerne Jarlsberg).