NRK Meny
Normal

Fortsatt fengsling etter dødsfall i Østersund

Frostating lagmannsrett besluttet fredag at mannen som er siktet for drap på en norsk kvinne i Østersund, kan holdes varetektsfengslet til 14. mai.

I Inderøy tingrett mandag ble den 45 år gamle innherredsmannen varetektsfengslet fram til 21. mai. Han er siktet av svensk politi for mord, som tilsvarer overlagt drap på den 31 år gamle kvinnen.

Politiet i Østersund har begjært 45-åringen utlevert til Sverige. Mannen har motsatt seg dette, og hans forsvarer, advokat John Christian Elden, forsøker å hindre utlevering.

Behandles av norske og svenske domstoler

Dette spørsmålet må behandles både av norske og svenske domstoler. Politifullmektig Kåre Svepstad i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at Østersunds tingsrett har avsagt kjennelse for at det er skjellig grunn til mistanke mot mannen, og dermed grunnlag for å kreve utlevering. Denne kjennelsen er påkjært til Nedre Norrland hovratt.

Kvinnen var på tur med 45-åringen

Den 31 år gamle norske kvinnen døde i Østersund lørdag 14. april, der hun var på tur sammen med den nå siktede 45-åringen. Dødsårsaken ble først antatt å være sykdom, men fem dager senere viste rettsmedisinske undersøkelser at kvinnen var blitt påført store skader i underlivet. Samtidig forelå opplysninger fra norsk politi om at 45-åringen nylig hadde sonet en dom på to og et halvt års fengsel for voldshandlinger som viste likhetstrekk med saken i Østersund.