NRK Meny
Normal

RBK fikk annullert mål

Følg kampen her: Nicke Bille Nielsen brukte hånda, og fikk gult kort. Kampen endte 0-0.

Mikkel Mix Diskerud i duell med Moldes keeper Elias Valderhaug.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg trenger seier for å henge med i toppen. Molde trenger tre poeng for å ha håp om i overleve i Eliteserien.I forkant av sesongen ble dette trukket frem som nøkkelkamp i forhold til gullstriden, men i dag er tingenes tilstand ganske annerledes. Molde ligger desidert sist med bare seks poeng etter 10 kamper og har hele 20 poeng opp til serieleder Strømsgodset. Rosenborg på sin side er med i gullkampen, men med Godsets seier mot Start tidligere i dag, er trønderne avhengige av poeng for at avstanden opp ikke skal bli for stor.

Rosenborg har ingen overraskelser i startelleveren og mønstrer et sterkt lag. Svensson kommer inn for Selnæs, men ellers stiller Per Joar Hansen med samme lag som slo Sarpsborg 08.

Molde gjør en del endringer på laget som tapte mot Haugesund sist. Linnes kommer inn for Ødegaard, Ekpo kommer inn for Hussain og Hoseth kommer inn for Gatt.

Det meste har gått galt for Ole Gunnar Solskjærs menn så langt i år og årets eneste seier kom erkerival Aalesund. 16. mai tapte laget 5-1 hjemme mot Aalesund og de trenger sårt en opptur for å snu trenden.

Rosenborg startet sesongen med tre strake seire og ingen baklengs, men gikk deretter fire kamper på rad uten seier. De har klart å finne tilbake til formen og de tre siste kampene har endt med full pott. Både Tarik Elyounoussi og Nicki Bille Nielsen har funnet scoringsformen og duoen står med henholdsvis seks og fem scoringer hver.

Dagens dommer er Tom Harald Hagen fra Grue IL. Han har med seg Dag Roger Nebben og Magnus Lundberg som assistentdommere.