NRK Meny
Normal

Fiskepudding tar opp kampen mot mobbing

Rørvik Fisk har laget en fiskepudding som er 100 prosent mot mobbing.

Fiskepudding

Fiskepuddingen fra Rørvik har en ingrediens utenom det vanlige.

Foto: Viktor Haug / Tipser

Det begynte egentlig med fakkeltoget mot mobbing som ble arrangert i vinter. Jeg ble inspirert av det og våknet plutselig opp med ideen om å gjøre noe mer, forteller daglig leder i Rørvik Fisk Øyvind Pettersen.

Etter å ha diskutert ideen om å gjøre noe mot mobbing, falt bedriften ned på å markere dette på etiketten på fiskepuddingen

For sammen med ingredienser som renskåret fisk, helmelk, rapsolje, potetmel, tapiokastivelse, salt, krydder og naturlig aroma finner man 100 % mot mobbing.

Øyvind Pettersen

Øyvind Pettersen er daglig leder i Rørvik Fisk.

Foto: Tarig Alisubh/NRK

– Det støtter mobbesaken og dette er noe alle våre ansatte står for. Vi har fått en del positive tilbakemeldinger på det og flere synes dette var en god idé. Det finnes ikke en farlig ingrediens i denne fiskepuddingen, slår Pettersen fast.

LES: Åpen dag på fiskemottaket

Landsdekkende pudding

Rørvik fisk holder til i Rørvik sentrum i Vikna i Nord-Trøndelag, og leverer fersk, frossen og saltet fisk til hele landet. Ifølge Pettersen er det rundt 30 000 av etikettene som har påskriften mot mobbing.

Fiskepudding

Fiskepuddingen selges over hele landet.

Foto: Viktor Haug / Tipser

– Puddingen selges over hele landet og vi produserer rundt 3000 puddinger i uken. Det har vi gjort siden februar, forteller Pettersen.

LES: Fiskekaker med bismak

Mattilsynet vil fjerne etiketten

I og med at etikettene er noe utradisjonelle blir bedriften nødt til å fjerne slagordet fra neste opptrykk

– Det var mange som lo av meg da jeg kom med forslaget, men vi har funnet ut at det funker. Vi har fått brev fra Mattilsynet om at slikt ikke kan stå i ingredienslista på pakningen, sier Pettersen.