1 blokk torsk 400 g
1 dl. finsnittet purre
smør
Gulrot i strimler
Brokkoli
Litt mel
Matfløte
salt, sitronpepper
1 blokk torsk 400g. skjæres i skiver mens den er frosset. Legges i kjele med en smørklatt i vatnet, ha over 1 dl. finsnittet purre, dryss over litt salt og sitronpepper. Legg over gulrotstrimler og brokkolibuketter. Ha på 2 dl vann og dampes lett.
Saus:
smelt 30 g smør. Ha på passe med mjøl, spe på med litt melk og bruk all krafta fra fisk og grønnsaker. Ha i matfløte tilslutt og kanskje mer salt.
Legg opp fisk og grønnsaker på tallerken, ha sausen over fisken og selvfølgelig god potet til.
Dette er lett og snar mat å lage etter arbeid, og en matrett som kan passe i fjellbygda der fryseboksen er alternativet til fersk fisk.
Beste hilsen
Kjellrun Heggem
6650 SURNADAL