Hopp til innhold

Feijoada

 

Feijoada
Foto: Jørn Haudemann-Andersen

 Feijoada

0,5 kg svarte bønner
Olivenolje
2 løk
3 ss hvetemel
2 - 3 laurbærblad
1 - 3 fedd hvitløk
Eddik
Svart pepper
Tabasco-saus
250 g kjøtt

I denne retten er det vanlig å bruke ulike kjøttsorter. Du kan for eksempel bruke røkt svinekjøtt (svineknoke, svinetunge eller svineøre), oksekjøtt, bacon eller spekepølse (chorizo, pepperoni eller den norske morrpølsa)

Legg bønnene i vann kvelden før. Kok bønnene. Du må begynne tre timer før du skal spise.

Kok kjøttet sammen med bønnene. Hvis du bruker store kjøttstykker, så beregn ca. 2,5 time på kjøttet. Når kjøttet er ferdig kokt tas det opp av gryta. Fjern knoker, del kjøttet i biter og legg det tilbake i gryta. Dersom du skal ha pølsebiter i feijoadaen kan du legge de i gryta et kvarter før servering.

Løken hakkes og stekes i oljen til den er gylden. Strø tre spiseskjeer hvetemel over, og rør godt. Hell så blandingen i feijoadaen igjen og rør godt. Smak til med krydder.

Feijoadaen spises med ris og en god salat til. Hvis risen trekkes i kokosmelk blir den ekstra god. Mange brasilianere spiser også appelsin skåret i skiver sammen med feijoadaen.