Hopp til innhold

Fant lapp med drapsbudskap

Det ble funnet en lapp i skapet til mannen som er tiltalt for Skaun-drapet der det stod "Lørdag dreper jeg".

Trondheim tinghus

Rettssaken pågår i Sør-Trøndelag tingrett.

Foto: MMS-foto: Rune Karlsen / NRK

Lappen ble funnet i et skap på Setermoen der den 18 år gamle mannen var i det militære. Det fortalte aktor, førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes, da rettssaken etter drapet på 15 år gamle Oda Moe i Skaun startet torsdag.

Tiltalte fortalte i retten at lappen ikke ble skrevet fordi han hadde en konkret plan om å drepe lørdag.

Erkjente skyld

Den 18 år gamle mannen er tiltalt for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Han svarte ja på skyldspørsmålet da rettssaken startet i Sør-Trøndelag tingrett torsdag morgen.

Den tiltalte etter Skaun-drapet

Den tiltalte i retten.

Foto: Tegning: Knut Løvås

I sin forklaring fortalte 18-åringen at han var i et familieselskap den dagen drapet skjedde. På vei hjem i bil fikk han tanker om å drepe. Han fortalte at han hadde hatt tanker om dette tidligere.

Sendte SMS til offeret

I sin innledning fortalte aktor at tiltalte hentet et luftgevær og sendte en tekstmelding til offeret. Etter å ha snakket sammen på telefon dro de til travbanen. Der ble 15-åringen slått i bakhodet og senere kvalt.

Ifølge aktor sendte tiltalte en tekstmelding til en venninne etter drapet. Denne gjorde at hun kontaktet tiltaltes foreldre som så kontaktet politiet. Tiltaltes bil ble etterlyst og klokken 22.40 ble bilen observert i Oppdal sentrum og stoppet.

En time senere fant politiet Oda Moe.

Ifølge aktor var ikke tiltalte påvirket av noen form for stoff.

Begynte å gråte

Tiltalte fortalte at han og drapsofferet hadde hatt sporadisk kontakt og at det var ganske tilfeldig at det ble henne. Samtidig avviste han at han hadde andre ofre i tankene.

18-åringen begynte å gråte da han fortalte om hvordan drapet skjedde.

På spørsmål fra bistandsadvokat Mette Skoklefald fortalte tiltalte at han er lei seg på vegne av Oda Moes foreldre. Han forklarte at han er mer lei seg på vegne av dem enn seg selv og at han synes det er rett at han skal gjøre opp for seg og betale erstatning.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.