Etablerer handelsgigant i Midt-Norge

Coop Inntrøndelag og Trondos slår seg sammen. Det nye selskapet blir Midt-Norges største handelsbedrift med omkring 1600 ansatte.

Coop Obs

Coop Inntrøndelag og Trondos blir ett selskap. Det er klart etter at styrene i de to selskapene er blitt enige om fusjon fra kommende årsskifte.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– En slik fusjon mellom to av de største samvirkelagene i Trøndelag håper vi kan være starten på veien mot Coops mål om ett enda større og konkurransekraftig s-lag i Midt-Norge, sier styreleder i Coop Inn-Trøndelag SA, Svein I. Larsen i en pressemelding.

Det fusjonerte samvirkelaget vil bli Midt-Norges største handelsbedrift med en netto omsetning på ca. 4,5 milliarder kroner, ha ca. 150 000 medlemmer og 1 500 ansatte.

LES: Trondos setter ned kjøpeutbyttet

Skifter navn til Coop Midt-Norge

På årsmøtene til Coop Inntrøndelag og Trondos vil avgjørelsen bli endelig behandlet, men mye tyder på at det kun er en formalitet.

– Vi har stor tro på denne fusjonen, og vi betrakter dette som et viktig og fremtidsrettet grep både for våre medlemmer, ansatte og for Coop i Norge sett under ett, sier nestleder i styret i Trondos SA Rolf Michelsen i en pressemelding.

LES: Trondos-sjefen glad for Ica-oppkjøp

Trer i kraft fra januar 2016

Det nye Coop Midt-Norge vil ifølge pressemeldingen dekke 12 kommuner i Nord- og Sør-Trøndelag.

«Geografisk vil fusjonen gi et større enhetlig markedsområde og fusjonslaget vil ivareta større deler av markedet i Midt-Norge. Begge lag har som mål at dette skal bidra til å realisere Coop Norges strategi om et større og mer konkurransekraftig samvirkelag i Midt-Norge» heter det i pressemeldingen.

Fusjonen er planlagt å tre i kraft fra januar 2016.