Ta ut et stykke godt mørnet elgkjøtt va 1,5 kg., av lår eller bog.
Bland:
4 ts. finsalt
1 pepper
10 knuste einerbær
Gni inn steika med dette og la den ligge kaldt og tildekket minst 1 døgn. Snu den en gang.
Sett steikeovnen på 170 grader C. Legg noen tynne skiver smør eller spekk på steika og sett den i ovnen. Etter 50 min. tildekkes steika med folie, varmen slåes ned til 80 grader C. La den stå i 3 - 4 timer. Slå av ovnen, men la steika stå litt før du tar den ut. Skal jeg bruke den til pålegg, lar jeg den stå i ovnen over natta.
Viltsaus
Ta sky fra steika og bland med vatn til passe mengde og smak - 10-12 dl.
Jeg tar 5-6 skiver brun geitost og 1/2 ts. pulverkaffe og rører ut i skya, koker opp og sper med jevning av 3 dl. lettrømme, hvetemel og litt melk - til sausen får passe tykkelse. Tilsetter litt sukkerkulør om sausen er for lys.
Serveres med potet, gulrøtter og ertestuing + rørte tyttebær.
Velbekomme!
Gunelie Hovd Ørsjødal
Mosvik
ELGKJØTT-OPPSKRIFTER 
- Elg i krydderlake
- Elg- og lammekombinasjon
- Elgbiff m/ kantarellsaus
- Elggryte
- Elggryte
- Elghakkgryte
- Elgkjøttgryte
- Elgpirog
- Elgsteik
- Elgsteik i øl
- Elgstek i gryte
- Gryte med elgkjøtt
- Hjerte-god elgsteik
- Jegergryte av Klæbu-elg
- Lasagne med elg
- Min beste elgoppskrift
- Målsjåsens elgsodd
- Naumdølgryte
- Slottssteik m/ morkelsaus
- Spagettigryte m/elgkjøtt
- Verdens beste elgsteik
- Aastas elgkarbonade