Eggen: – Kan bli like gode som 99-laget

Nils Arne Eggen hyller årets trenerteam og spillergruppe. Legenden mener RBK anno 2015 kan bli like god som den mest gylne Champions-League-årgangen.

Trenerlegenden var tilbake på Lerkendal etter nyreoperasjonen.I dette intevjuet snakker han i kjent stil om egen form - og RBK storform.

Trenerlegenden var tilbake på Lerkendal etter nyreoperasjonen.I dette intervjuet snakker han i kjent stil om egen form - og RBK storform etter 3-2 mot Start.

Jan Derek Sørensen

DA: Jan Derek Sørensen jubler etter å ha slått Borussia Dortmund 3–0 på bortebane i Champions League i 1999. Ifølge Nils Arne Eggen tidenes RBK-utgave.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix
Søderlund

NÅ: Alexander Søderlund herjet for RBK mot Start. Han er toppscorer på et lag Eggen mener KAN bli like god som 99-utgaven.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Det kan bli like gode, men det er et relativt godt stykke igjen til den tida vi var rangert som nummer 13 i Europa. 99-årgangen var den beste, men vi er på god vei mot den, smeller det fra Nils Arne Eggen.

Hele RBK-historien: Fakta, bilder og statistikk

Trenerlegenden var på offensiven etter å ha sett Rosenborg slå Start 3–2. og sikre tabelltopp etter fem serierunder. Fire seire, en uavgjort og 19 (!) mål imponerer trenerlegenden.

– Det er ingen grunn til at vi ikke skal bli like gode igjen, sier Nils Arne Eggen

– All ære til Kåre og Erik, de gjør en kjempejobb og er søkende, smiler Eggem, som selv fungerer som en slags trener for trenerteamet gjennom ukentlige samtaler,

Mer Eggen? Se hans hjertesukk i lengre NRK-intervju

I storform? Vel, jeg spiller ikke søndag

73-åringen har nettopp gjennomført en lengre operasjon, med nyre fra dattera. Journalistene i mixed zone mente han var i storform.

– Vel, det er jeg ikke, jeg spiller ikke søndag. Men jeg vil gjerne gi ros til norsk helsevesen. DE er i Champions League.

Slik var kampen: Referat minutt for minutt

SE VIDEOINTERVJU MED STORSCORER SØDERLUND OG TRENER INGEBRIGTSEN:

Intervju med spissen, som hyller laget etter seieren mot Start.
Intervju med Kåre Ingebrigtsen etter at Rosenborg slo Start 3-2 på Lerkendal.

Video fra Trøndelag

Cirka 300 møtte opp på Torget i Stjørdal for å demonstrere mot planene om nedleggelse av Skjelstadmark, Flora og Forradal skoler.
Black Friday var god gjødsel for kjøpelysten. Hyllene på post i butikk er fylt til randen. Dessuten kommer julegavene snart for fullt. Folk må hente - nå, er ropet fra butikkene.
Marihøna barnehage har trolig arrangert jul på låven for siste gang. Kampflystøy og konflikt om erstatning preger Ørland i adventstida.