Dette kjempeflyet landet på Værnes

Søndag landet et av verdens største fly på Værnes. Mange skuelystne hadde møtt opp for å se kjempen som kom flyvende fra New York.

Søndag formiddag landet transportflyet Antonov 124 på Værnes.

Kjempeflyet Antonov An-124 landet på Værnes søndag formiddag.

Espen Sandmo
Journalist
Antonov 124 på Værnes

Det ukrainske transportflyet skal etter planen stå på Værnes til tidlig mandag ettermiddag.

Foto: Tom Erik Sørensen/NRK

Det ukrainske frakteflyet landet på Værnes klokka 11.20, og mange såkalte spottere hadde møtt fram på nordsiden av flyplassen for å se flyet allerede tidlig på formiddagen.

Frakter 150 tonn

Antonov An-124 er blant verdens aller største transportfly, og ble satt i produksjon i 1982. Flyet er 68 meter langt og har et vingespenn på 73 meter. Det kan frakte inntil 150 tonn.

Transportflyet er mye brukt til å frakte nødhjelp eller til industriformål. Denne gangen skal det fly en komponent til en oljeinstallasjon på Skarvfeltet utenfor Sandnessjøen, melder nettstedet ENVASPOTTER .

Nødhjelp til Pakistan

Også i 2010, 2007 og i 2005 landet flyet på Værnes. I 2005 fraktet det nødhjelp fra Trøndelag til Kashmir i Pakistan etter et jordskjelv.

Etter det NRK erfarer skal flyet stå på Værnes til mandag klokka 13.30, før det flyr videre.

Spottere på Værnes

Mange møtte tidlig opp på Værnes for å sikre seg god utsikt til kjempeflyet fra Ukraina.

Foto: Tor Aage Hansen/NRK

Video fra Trøndelag

Åpen dag hos RBK på Lerkendal
Nå åpner over fire mil med nye skuterløyper i Tydal. Kommunen er den første som åpner løyper for rekreasjonskjøring i Sør-Trøndelag.
Arnt Helge Volden gjorde et oppsiktsvekkende funn da han gikk seg på et hvalbein i Agdenes. som trolig er mellom 8000-12000 år gammel i Agdenes