NRK Meny
Normal

Dette er mannen som skal rydde opp

Den nye sjefslegen i norsk langrenn ser fram til å starte jobben, men er ærlig på at det er mange utfordringer å ta tak i.

Petter Olberg (41) fra Trondheim er ansatt som ny medisinsk leder i langrenn

For to dager siden sendte Skiforbundet ut ei pressemelding der det ble klart at 41-åringen fra Trondheim er den nye sjefslegen i langrenn.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

Therese Johaug

Therese Johaug testet positivt på stoffet clostebol. Clostebol er et relativt kjent prestasjonsfremmende middel.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Som et av flere strakstiltak ble Petter Olberg (41) fra Trondheim ansatt som ny medisinsk leder i langrenn etter dopingsaken til Therese Johaug.

Olberg er spesialist i allmennmedisin ved Din Doktor AS i Trondheim og konstituert overlege ved St. Olavs hospital. Han har erfaring fra Olympiatoppen, og har i tillegg vært lege for kombinertlandslaget.

Trønderen ser fram til å starte i den nye jobben.

– Mye jobb

– Jeg gleder meg til å starte, men det er mange utfordringer å ta fatt i. Det kommer til å bli mye jobb, men heldigvis har jeg mange kolleger som ønsker å bidra, sier han til NRK.

Norsk langrenn virker å være i tidenes motbakke. Først astmasaken til Sundby, og deretter dopingsaken til Therese Johaug. Olberg har sett to av sine kolleger miste jobbene i løpet av kort tid.

– Kan du garantere at norsk langrenn slipper en ny skandale på ditt skift?

– Man kan aldri garantere noe slikt, men man kan lage gode systemer så sjansen er minimal. Jeg har stor tro på at vi skal klare å unngå dette framover, sier Olberg.

Mulig ny protokoll

Han sier de nå ser på muligheten for en protokoll som skal signeres både av lege og utøver før medisinen tas i bruk.

– Dette er bare ett av flere alternativ vi nå jobber med, sier han.

Den nye sjefslegen tror og håper det norske folk vil fortsette å både være glad i langrenn og å se langrenn i tida framover.

– Jeg tror det norske folk er glad i langrenn, vi er glad i ski og det er artig å se på. Vi skal gjøre alt vi kan for at folk skjønner at dette er rene utøvere som jobber hardt for å nå sine mål.

Video fra Trøndelag

På samenes festdag må den fineste stasen på. Ella (6) og lillebror Jovna gjør seg klar for feiring.
Et rådyr forvillet seg inn på flyplassen på Røros og måtte reddes ut av ansatte på lufthavna.
Marius Helmersen jobber som automatør ved Sykehuset Levanger. På fritiden bruker han all ferie og en halv million av egen lomme for å kjøre motorsykkel i ørkenen.