NRK Meny
Normal

Dette er mannen som skal rydde opp

Den nye sjefslegen i norsk langrenn ser fram til å starte jobben, men er ærlig på at det er mange utfordringer å ta tak i.

Petter Olberg (41) fra Trondheim er ansatt som ny medisinsk leder i langrenn

For to dager siden sendte Skiforbundet ut ei pressemelding der det ble klart at 41-åringen fra Trondheim er den nye sjefslegen i langrenn.

Foto: Lars Erik Skjærseth/NRK

Therese Johaug

Therese Johaug testet positivt på stoffet clostebol. Clostebol er et relativt kjent prestasjonsfremmende middel.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Som et av flere strakstiltak ble Petter Olberg (41) fra Trondheim ansatt som ny medisinsk leder i langrenn etter dopingsaken til Therese Johaug.

Olberg er spesialist i allmennmedisin ved Din Doktor AS i Trondheim og konstituert overlege ved St. Olavs hospital. Han har erfaring fra Olympiatoppen, og har i tillegg vært lege for kombinertlandslaget.

Trønderen ser fram til å starte i den nye jobben.

– Mye jobb

– Jeg gleder meg til å starte, men det er mange utfordringer å ta fatt i. Det kommer til å bli mye jobb, men heldigvis har jeg mange kolleger som ønsker å bidra, sier han til NRK.

Norsk langrenn virker å være i tidenes motbakke. Først astmasaken til Sundby, og deretter dopingsaken til Therese Johaug. Olberg har sett to av sine kolleger miste jobbene i løpet av kort tid.

– Kan du garantere at norsk langrenn slipper en ny skandale på ditt skift?

– Man kan aldri garantere noe slikt, men man kan lage gode systemer så sjansen er minimal. Jeg har stor tro på at vi skal klare å unngå dette framover, sier Olberg.

Mulig ny protokoll

Han sier de nå ser på muligheten for en protokoll som skal signeres både av lege og utøver før medisinen tas i bruk.

– Dette er bare ett av flere alternativ vi nå jobber med, sier han.

Den nye sjefslegen tror og håper det norske folk vil fortsette å både være glad i langrenn og å se langrenn i tida framover.

– Jeg tror det norske folk er glad i langrenn, vi er glad i ski og det er artig å se på. Vi skal gjøre alt vi kan for at folk skjønner at dette er rene utøvere som jobber hardt for å nå sine mål.