NRK Meny
Normal

Deler ut over 1000 julegaver

I Nord-Trøndelag har julenissen langt blondt hår og kjører Passat. Anette Holberg deler ut julegaver til familier som ikke har råd til å kjøpe selv.

Med hjerte for Nord-røndelag gir gaver til de som trenger det mest.

Anette Holberg i "Med hjerte for Nord-Trøndelag" deler ut julegaver til de som ikke har råd til å kjøpe selv.

Anette Holberg

Anette Holberg er leder for organisasjonen 'Med hjerte for Nord-Trøndelag'.

Har fått inn over 1000 julegaver

'Til en gutt på 6 år. Hilsen Olve'.

Foto: Eivind Aabakken / NRK
Julenissen kjører Passat

I Nord-Trøndelag kjører julenissen en sølvgrå Passat.

Foto: Eivind Aabakken / NRK

Reinsdyrene er bytta ut med en sølvgrå Passat, og Anette Holberg har verken rød nissedrakt eller langt hvitt skjegg. Men et stort hjerte har hun. Og i jula banker det ekstra hardt for dem som ikke har råd til å kjøpe julegaver selv.

Stor giverglede

Holberg er leder for den frivillige organisasjonen "Med hjerte for Nord-Trøndelag". De har brukt tida før jul på å samle inn gaver fra privatpersoner og butikker, som de nå gir videre.

– Det er utrolig mange som har tatt kontakt med oss. I løpet av de to siste dagene har vi levert ut over 300 gaver, så det er ganske mange familier det dreier seg om, forteller Holberg.

Nå er huset hennes i Verdal fylt med store plastsekker fulle av julegaver. Anette tar opp en av pakkene som ligger klar til utkjøring i plastsekken. På den står det: Til en gutt på 6 år. Hilsen Olve.

Givergleden blant innbyggerne i Nord-Trøndelag er stor. Det har kommet inn over 1000 gaver til sammen. Blant annet har kjøpesenteret Magneten samla inn godt over 800 pakker ved at folk har lagt presanger under juletreet i Glassgården.

Organisasjonen består av 14 frivillige personer fra Verdal, Levanger, Steinkjer, Overhalla og Stjørdal, og den har også en egen side på Facebook.

Stort behov for hjelp

I tre år har organisasjonen delt ut julegaver til barn og voksne i hele fylket, og etterspørselen etter gaver er økende. En familie har bedt om julegaver til to gutter på ni og tolv år, og til mamma og pappa.

– Det er veldig stort behov. Vi ser det er økende pågang. Ikke bare når det gjelder julegaver, men en generell bistand til klær og mat. Matforespørslene før jul er ekstremt store, sier Holberg.

Gavene skal deles ut til familier med dårlig råd, eldre, enslige, rusavhengige, studenter, familier, hjemløse, psykisk syke og andre som måtte trenge det.

– Det er helt fantastisk å få lov til å gjøre dette. Det er godt å se hvor mye det betyr for dem som mottar pakkene, avslutter Anette Holberg.

Video fra Trøndelag

Håper å få åpnet elva i løpet av kvelden.
Slik gikk det med Mette Vollan i uværet.
Skiheisen i Vintervannskleiva åpen igjen.