NRK Meny
Normal

Dæhlie advarer Northug

Langrennskongen Bjørn Dæhlie advarer Petter Northug mot å stole for mye på spurten sin på 30 kilometeren i OL i kveld.

Bjørn Dæhlie
Foto: Denny Calvo / Scanpix

Tror Northug vinner

Likevel tror den gamle langrennsstjernen at Northug vinner til slutt. - Men han kan ikke slippe seg langt ned i feltet, og bare stole på spurten sin, advarer Dæhlie i et intervju med NRK.

Petter Northug etter løpet

Petter Northug

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Bjørn Dæhlie er tidenes mestvinnende norske langrennsløper, og tok sitt siste OL-gull på 50 kilometeren i Nagano i 1998. Nå følger han ivrig med på OL-sendingene fra Vancouver.

- En skikkelig råtass

- Petter er en herlig fyr, en skikkelig råtass og en enestående skiløper. Men han må ikke stole for mye på spurtegenskapene sine. Han kan ikke slippe teten en kilometer fra mål, og tro at han kan hente dem inn igjen på oppløpet. Han må henge med helt inn, og da tror jeg han vinner i kveld, sier Dæhlie.

Bjørn Dæhlie sier Northug har et enormt press på seg. - Selv om han virker tøff i tv-intervjuene, tror jeg han er skikkelig nervøs før rennet. For i langrennsleiren er man ikke fornøyd med prestasjonene på herresiden. Der er de skikkelig revansjelystne, tror Dæhlie.

Advarer mot nikkedukker

Men langrennskongen ser også andre faresignaler rundt Petter Northug. - Han er stor i kjeften, og da må han også tåle motgangen og si hei til pressefolkene selv om han blir nummer 30. Faren er at han får puter under armene. Han får de beste sponsoravtalene, og bare nikkedukker rundt seg som hele tiden sier han er den beste. For den dagen han tror at det kommer av seg selv, da er han ferdig, advarer Dæhlie.

Video fra Trøndelag

Midtnytt
Jens Kvernmo får fisk i forteltet sitt. Se serien på NRK1 tirsdager klokken 20.25